Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Водії пасажирського транспорту змагалися у професійній майстерності

17 жовтня 2019 - 14:30

Напередодні відзначення Дня автомобіліста і дорожника, який святкується в останню неділю жовтня, відбувся V конкурс водійської майстерності серед водіїв пасажирського автотранспорту. Захід відбувся за підтримки Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації на базі автодрому Запорізького державного обласного учбово-курсового комбінату.

Цього року учасниками конкурсу стали водії з шести запорізьких автомобільних підприємств: ВАТ «Мотор Січ», ТОВ «Транспортна компанія «Спрінт», ТОВ «Альфа транс», ТОВ «Автогосподарство «Козацька лава», ТОВ «Юністар-авто», ТОВ «Приміські сполучення» та позаконкурсний учасник − інспектор Управління патрульної поліції в Запорізькій області.

Старт змаганням дав заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

− Сьогодні ми зібралися з нагоди проведення конкурсу водійської майстерності серед водіїв пасажирського автотранспорту. Цей конкурс проводиться у п’ятий раз. Беруть участь у конкурсі кращі водії автобусів, які щодня перевозять пасажирів та щодня доказують свою вправність та вміння на дорогах. Цього року окрім водіїв пасажирського транспорту в якості експерименту бере участь позаконкурсний учасник від Управління патрульної поліції, який покаже свої практичні навички. Тож, переможцем стане не той, хто найшвидше здолає всі етапи, а той, хто зробить це правильно, без помилок та зауважень, адже  головною метою цього конкурсу є підвищення безпеки руху і довіри до пасажирського транспорту, − зазначив у привітальному слові Андрій Антонов.

Перші два етапи конкурсу − здача тестів по правилах дорожнього руху та надання домедичної допомоги при ДТП − конкурсанти пройшли раніше. А сьогодні демонстрували свою водійську майстерність у виконанні маневрів, серед яких − заїзд у двір, «кишеню», габаритний коридор, переїзд залізничного переїзду, «вісімки» тощо.

За підсумками конкурсу третє місце виборов представник ТОВ «Автогосподарство «Козацька лава» Микола Суханюк, друге місце посів представник ТОВ «Юністар-авто» Дмитро Нікулін, переможцем конкурсу став представник ТОВ «Транспортна компанія «Спрінт» Євген Маркін.

Директорка Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрація Марина Барановська вручила всім учасникам змагань подяки облдержадміністрації.

Урочисте нагородження переможців та вручення кубків змагань відбудеться під час святкових зборів з нагоди відзначення Дня автомобіліста і дорожника 23 жовтня в обласній державній адміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»