Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці взяли участь у всеукраїнській відеоконференції з питань розвитку АПК

18 жовтня 2019 - 08:35

Проведенню комплексу осінньо-польових робіт українських аграріїв була присвячена відеоконференція заступника директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінагрополітики України Олени Альшанової.

Запорізьку область на відеоконференції представляли представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, директор Інституту олійних культур НААН України Ігор Шевченко, начальник територіального представництва ДП «Державне підприємство сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції» в Запорізькій області Валерій Ставицький, начальник  відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, заступник директора Запорізької філії ДУ «Держгрунтохорона», голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Запорізької області.

Про хід проведення комплексу осінньо-польових робіт розповів заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Мінагрополітики України Леонід Сухомлин.

За його повідомленням, за станом на 16 жовтня озимі на зерно посіяні на площі 7,3 млн га. У тому числі на 6,2 млн га засіяно озимою пшеницею, 920 тис. га – ячменем та 122 тис. га – житом. Крім того на площі 1,1 млн га посіяно озимого ріпаку.

Наразі триває збирання пізніх зернових. За оперативними даними зернові та зернобобові разом з кукурудзою обмолочено на площі 12445 тис. га, що становить 80%  від прогнозу. При середній врожайності 43,7 ц/га, що на 3,7 ц/га перевищує показники 2018 року. Загалом по Україні намолочено 54344 тис. тонн. Цей показник  більше у порівнянні з показником минулого року на понад 5 тисяч тонн.

За оперативною інформацією з районів Запорізької області, аграрії провели сівбу озимих зернових на площі 506,1 тис. га або 79% до прогнозу (637,4 тис. га). Так вже посіяно: 472,2 тис. га або 81% до прогнозу озимої пшениці; 234 га (18%) жита; 32,2 тис. га (62 %) озимого ячменю. Також вже посіяно 80 тис. га або 177% до прогнозу озимого ріпаку.

Наразі в області зібрано 3254,1 тис. тонн зернових колосових та зернобобових культур з площі 953,7 тис. га. У тому числі намолочено: 89,6 тис. тонн кукурудзи; 170 тонн гречки; 11,7 тис. тонн проса.

Соняшник обмолочено на площі 439,5 тис. га та зібрано 799,5 тис. тонн зерна. Сою обмолочено на площі 8,7 тис. га та зібрано 29,7 тис. тонн зерна.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку