Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Збільшено фінансування частини проєктів, що реалізуються за кошти ДФРР

21 жовтня 2019 - 10:30

Продовжує роботу регіональна комісія з оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок бюджетних коштів. Так, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулося два засідання.

Елла Слепян нагадала, що наразі Урядом України по області затверджено 22 проєкти на загальну суму 232,3 млн грн. Це кошти Державного фонду регіонального розвитку.

На підставі проведеного аналізу темпів будівництва та стану освоєння надходжень встановлено, що по деяких із затверджених проєктів існує загроза не освоєння коштів до кінця бюджетного року.

Тому, з метою ефективного освоєння коштів, члени комісії запропонували здійснити перерозподіл коштів ДФРР між вже затвердженими проєктами.

Зокрема, збільшено обсяги фінансування по проєктах «Капітальний ремонт (модернізація) будівлі КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» Веселівської селищної ради» та «Реконструкція будівлі під дитячий садочок у селищі Малокатеринівка Запорізького району». Це дозволить завершити у повному обсязі будівельні роботи на цих обʼєктах.

Також збільшено фінансування по проєкту «Будівництво спортивного майданчика із штучним покриттям на території опорного навчально-виховного закладу Чернігівська ЗОШ І-ІІІ ст. імені А. М. Темника». Завдяки додатковим коштам до кінця цього року буде завершено роботи на  І пусковому комплексі – будівництво футбольного поля.

За рахунок виділення додаткових коштів до кінця року планують виконати значні обсяги роботи з модернізації шляхом утеплення медичних закладів та закладів освіти. Це: обласний медичний центр серцево-судинних захворювань, НВК «ОСНОВА» Преображенської сільської ради Оріхівського району, ДНЗ №27 та кардіологічний корпус міської лікарні у м. Бердянськ.

За результатами засідання усі пропозиції підтримані членами комісії одноголосно.

Скоригований перелік  проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році, буде надіслано до Міністерства розвитку громад України у найкоротші терміни.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни