Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до другого етапу розробки стратегії смарт-спеціалізації

23 жовтня 2019 - 15:31

Відбулася експертна місія для розробки практичного плану подальшого впровадження підходу смарт-спеціалізації в області. У роботі місії взяли участь експерти Європейської комісії та фахівці Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Як повідомила директорка Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марина Барановська, в рамках розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2027 року та Плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації окреслено  структуру можливих стратегічних цілей, наразі необхідно визначити пріоритети розвитку.

Як відзначила старша експертка з розвитку промисловості та смарт-спеціалізацій Команди підтримки реформ Мінекономрозвитку України Ніно Даменія, Запорізька область є однією з трьох пілотних областей по розробці смарт-спеціалізації та одна з 12 областей України, що мають можливість розробити свій документ з упровадження смарт-спеціалізації до кінця 2020 року  як додаток до стратегії регіонального розвитку.

На сьогодні смарт-спеціалізація є обов’язковою умовою розробки стратегії регіонального розвитку на період 2021-2027 років для всіх областей України.

Наразі Запорізька область завершила перший етап розробки стратегії смарт-спеціалізації (S3), зокрема  проведення кількісного та якісного аналізу. Було обрано кілька пріоритетних галузей, на основі яких буде базуватися другий етап розробки смарт-спеціалізації – процес підприємницького відкриття. Так, одним із видів економічної діяльності  обрано виробництво готових металевих виробів.

Засідання експертної місії розраховано на два дні, під час яких учасники обговорять такі питання: про проведену Запорізькою обласною державною адміністрацією роботу з відпрацювання напрямків, які можуть стати основою для смарт-спеціалізації в регіоні; виробництво інструментів і обладнання для вимірювання, дослідження та навігації, а також повітряних і космічних літальних апаратів та супутнього обладнання; виробництво готових металевих виробів, а також машин та обладнання для сільського та лісового господарства; виробництво електродвигунів, генераторів, трансформаторів, електророзподільної та контрольної апаратури, а також проводів, кабелів і електромонтажних пристроїв.

Учасники заходу також мають можливість поспілкуватися з експертами з приводу практичних питань  упровадження стратегії смарт-спеціалізації та скласти подальший план дій та 2020 рік.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області