Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інвесторам з Данії презентовано інфраструктурні проєкти у Запорізькій області

28 жовтня 2019 - 16:52

Сьогодні  голова облдержадміністрації Віталій Туринок провів зустріч з делегацією Королівства Данії. У зустрічі взяли участь державний секретар з питань торгівлі Міністерства закордонних справ Данії Сюзанне Хюльделунд, Надзвичайний та Повноважний Посол Данії в Україні Рубен Мадсен та представники іноземних компаній. До обговорення питань також долучилися перший заступник голови облдержадміністрації (стажування) Іван Федоров, заступник голови облдержадміністрації (стажування) Володимир Тарасенко,  начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артур Бойко,  генеральний директор КП «Облводоканал» Сергій Басанський.

Посадовці, дипломати та бізнесмени обговорили питання залучення іноземних інвестицій та розвитку інфраструктури в регіоні.

Віталій Туринок запевнив, що обласна влада зацікавлена у залученні інвестицій, особливо для розвитку інфраструктури та інженерних комунікацій. Зі свого боку обласна влада буде всебічно сприяти можливій співпраці та налагодженню плідної взаємодії.

− Радий бачити сьогодні вас з такою цікавою темою, як залучення інвестицій для покращення інфраструктури регіону. Для нас дуже важливо покращити інфраструктуру та налагодити водопостачання курорту Кирилівка. Це зумовлює розвиток не лише смт Кирилівка, а дає поштовх для розвитку всього Запорізького регіону. Якщо ви готові разом працювати, давайте конструктивно слухати один одного, шукати та обговорювати умови майбутньої співпраці. Ми дуже зацікавлені у пошуку партнерів для реалізації важливих для регіону інвестиційних проєктів, − наголосив Віталій Туринок.

Під час зустрічі було представлено проєкт розвитку водопостачання маловодних районів Запорізької області. За своїм географічним положенням Запорізька область має несприятливі гідрогеологічні умови водопостачання і є однією з маловодозабезпечених областей України. Основним джерелом якісної питної води в Запорізькій області є річка Дніпро (Каховське водосховище) та підземні води Кінсько-Яланської западини.

Застаріла технологія очищення стоків КП «Облводоканал», зношеність обладнання, трубопроводів, бетонних резервуарів, скидних колекторів загострює проблему забруднення навколишнього середовища. Скидання недостатньо очищених зворотних вод у маловодні річки через неефективну роботу очисних споруд спричиняє екологічні наслідки. Проте підприємство має перспективи розвитку. Зокрема, будівництво сучасних каналізаційних очисних споруд, які зможуть повертати очищені належним чином води, зупинить погіршення екології регіону. Підприємство завдяки застосуванню сучасних  енергоефективних рішень та засобів автоматизації технологічних процесів виробництва зможе суттєво покращити якість надавання послуг водопостачання та водовідведення, збільшити ринок збуту, покращити екологічну ситуацію в регіоні, оптимізувати тарифи.

Гостям також було презентовано проєкт будівництва зовнішніх мереж та споруд водопостачання та водовідведення селища Кирилівка.  Загальновідома в Україні туристична локація смт  Кирилівка, де розташовані сотні оздоровчих закладів, досі не має централізованої системи водопостачання та водовідведення.

Проєктом пропонується: водопостачання із західного групового водопроводу обсягом  12 000 м3/добу; відведення очищеної води від каналізаційних очисних споруд у Молочний лиман для збереження його рівня; будівництво централізованих мереж водопостачання та водовідведення з насосними станціями потужністю 12 000 м3/добу.

Представники компаній висловили зацікавленість запропонованими проєктами та висловили надію на подальшу співпрацю після більш детального вивчення інвестиційних пропозицій.

Варто додати, що голова облдержадміністрації Віталій Туринок також презентуватиме проєкт будівництва зовнішніх мереж та споруд водопостачання та водовідведення селища Кирилівка на інвестиційному форумі «RE: THINK invest in Ukraine», який відбудеться завтра в Маріуполі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями