Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Студенти з усієї України у Запоріжжі ділилися досвідом студентського самоврядування

4 листопада 2019 - 16:19

У Запорізькому національному університеті завершився триденний всеукраїнський форум студентського самоврядування «ОСС сучасності». Учасниками стали студенти університетів Запоріжжя, Києва, Харкова, Львова та інших міст України.

У роботі форуму взяли участь начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталія Власова та директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова.

– Молодь – це наша рушійна сила і від того, яке виховання, знання, навички ви отримаєте, залежить якість нашого майбутнього. Студентське самоврядування є важливим чинником професійного становлення фахівця і важливим вектором у реалізації молодіжної політики. На сьогодні в області діють обласні програми, де на підтримку молоді виділено понад один мільйон гривень, на національно-патріотичне виховання – 300 тис. грн. Ще з 2014 року активно працюють консультативно-дорадчі органи - обласна студентська рада та обласна рада трудової молоді. Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації сприяє вдосконаленню державної молодіжної політики в регіоні, забезпечує всебічну підтримку молоді та залучає її до активної співпраці, – зазначила Наталія Власова.

У рамках форуму перед його учасниками виступив заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти, керівник центру CEDOS Єгор Стадний, який обговорив зі студентами особливості практичної реалізації і результативності студентських проєктів у різних сферах культурного, соціального, освітнього життя. Основною метою цих проєктів є саморозвиток студентів і покращення функціонування університетів.

Єгор Стадний також розповів про фундаментальні запоруки успіху в створенні освітніх проєктів і громадських ініціатив, чому ці проєкти потрібні, як їх можна покращити і залучити до них більшу частину студентського ком’юніті.

Крім цього,  були обговорені проблеми і потреби студентів, зокрема в реалізації проєктів, питання механізмів оцінювання роботи викладачів  за допомогою опитування, анкетування щодо якості навчання, морально-етичних якостей, якими повинні володіти студенти,  збіги очікувань студентів від навчання з реальністю.

Учасники форуму мали можливість поділитися досвідом розв’язання  проблем студентського самоврядування, реалізації студентських ініціатив тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області