Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області формується власна база даних дітей пільгових категорій

5 листопада 2019 - 13:26

На розширеному засіданні оперативного обласного штабу в селекторному режимі підбито підсумки оздоровчої кампанії 2019 року в Запорізькій області. Захід відбувся під головуванням директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлани Абдурахманової. На прямому зв’язку з облдержадміністрацією перебували керівники територій, структурних підрозділів, відповідальних за організацію оздоровлення та відпочинку дітей, представники освіти, служб у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів.

Світлана Абдурахманова подякувала всім членам обласного оперативного штабу та керівникам територій, адже вперше за останні кілька років оздоровча кампанія відбулася без надзвичайних подій. Це свідчить про злагоджену роботу та системний підхід до організації оздоровчого процесу.

– У цьому році послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 50,5 тисячі дітей пільгових категорій. Фактично витрачено з обласного та місцевих бюджетів близько 56,8 млн грн. Уперше в цьому році новостворені об’єднані територіальні громади виділили кошти на оздоровчу кампанію. Втім, під час  оздоровчого сезону були виявлені ряд порушень санітарно-гігієнічних умов перебування дітей, якості харчування, норм пожежної безпеки в закладах оздоровлення та відпочинку дітей, – повідомила посадовець.

У цьому році в області функціонував 201 дитячий заклад оздоровлення та відпочинку, з них 31 – позаміський, 170 – з денним перебуванням. Також працювали 342 мовні табори.

У 2019 році з державного бюджету виділено близько 9 млн грн для оздоровлення 977 дітей у дитячих центрах «Артек» (м. Київ) та «Молода гвардія» (м. Одеса). На сьогодні в цих закладах вже оздоровлено 830 дітей. На оплату проїзду дітей пільгових категорій до дитячих центрів «Молода гвардія» та «Артек» з обласного бюджету до кінця року буде витрачено 429 тис. грн, проїздом забезпечено 773 дитини.

Світлана Абдурахманова повідомила, що впродовж року до Міністерства соціальної політики України було повернуто 15 путівок. Цей показник значно кращий, ніж у торік. За 2018 рік до Міністерства було повернуто 145 путівок. Такого результату вдалося досягти завдяки роботі системи в цілому, а  окремих районів, міст чи громад.

– Окремо хочу зупинитися на формуванні та веденні електронного програмного комплексу «Комплексна база даних з організації оздоровлення та відпочинку». Відповідно до вимог чинного законодавства обов’язковим є ведення бази даних дітей пільгових категорій. З травня цього року Департаментом створено електронний програмний комплекс з метою збору та моніторингу інформації з оздоровлення та відпочинку дітей. На сьогодні до цієї бази внесено 2580 дітей пільгових категорій, – зазначила посадовець.

Слід зазначити, що в цьому році всі об’єднані територіальні громади, де розташовані дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, здійснювали контроль за їх діяльністю. Так, було проведено державну атестацію десяти дитячих закладів оздоровлення та відпочинку із запланованих 11. Під час проведення державної атестації встановлено, що у ДЗОВ «Лазурні далі», який розташований у Якимівському районі, перебували діти. Заклад працював без дозвільних документів.

Це порушення було виявлено членами атестаційної комісії у розпал проведення оздоровчої кампанії, а не територіальним структурним підрозділом Держпродспоживслужби спільно з робочою групою з питання прийняття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку Кирилівської ОТГ Якимівського району. На сьогодні відкрито кримінальне провадження щодо незаконної діяльності цього закладу.

– На сьогодні активно здійснюється підготовка до створення обліку майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей у Запорізькій області, найближчим часом буде створено обласну комісію з питань обліку майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, яка буде здійснювати верифікацію даних, які подають дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, – підсумувала Світлана Абдурахманова.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів