Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація з постачанням природного газу споживачам регіону – на постійному контролі обласної влади

8 січня 2009 - 17:42

У зв'язку з обмеженням постачання природного газу Російською Федерацією на територію України Міністерство палива та енергетики України видало розпорядження від 1 січня 2009 № 1-р «Про введення в дію зведеного графіку переведення підприємств на резервні види палива». Відповідно до розпорядження всі підприємства, які були включені до графіків переводу промислових підприємств на роботу з використанням резервних видів палива під час похолодань в осінньо-зимовий період 2008-2009 року, мали перейти на використання резервних видів палива, зокрема, мазуту, а також вивільнити для потреб житлово-комунального господарства близько 20 відсотків природного газу.

До цього графіку у Запорізькій області включено сім підприємств: ВАТ «ЗМК «Запоріжсталь», ЗАТ «ЗАЗ», ВАТ «Запорізький електровозоремонтний завод», ВАТ «Запорізький оліяжиркомбінат», ВАТ «Мотор-Січ», ВАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та ВАТ «Азмол».

2 січня облдержадміністрацією було направлено відповідні листи керівникам зазначених підприємств із проханням терміново перейти на використання резервних видів палива та вивільнити необхідний обсяг природного газу для потреб ЖКГ.

З метою забезпечення вивільнення додаткових обсягів природного газу для забезпечення стабільної та безаварійної роботи підприємств комунальної теплоенергетики, населення та хлібопекарень області 6 січня в облдержадміністрації було проведено термінову нараду під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Геннадія Фукса. У нараді взяли участь перший заступник міського голови Запоріжжя Володимир Грищенко, керівники газопостачальних та газотранспортних підприємств міста, а також керівники найбільших промислових підприємств-споживачів природного газу. Заступник голови ОДА запропонував всім присутнім керівникам промислових підприємств якнайшвидше вжити заходи для зниження споживання природного газу до технологічно можливого рівня.

7 січня після оголошення НАК «Нафтогаз України» про повне припинення газопостачання з боку Російської Федерації, було терміново зібрано оперативний штаб з питання підготовки та сталого проходження підприємствами паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури області осінньо-зимового періоду 2008-2009 років. За підсумками засідання обласного штабу керівникам газопостачальних та газотранспортних підприємств регіону доручено забезпечити безаварійне газопостачання в умовах припинення постачання газу, а також виконання всіх доручень НАК «Нафтогаз України» щодо обмеження (припинення) газопостачання споживачів області крім населення, підприємств комунальної теплоенергетики, підприємств металургійного комплексу та хлібопекарень області.

Завдяки проведеній роботі станом на 8 січня шість з семи зазначених промислових підприємств області остаточно переведено на роботу з використанням резервних видів палива. Завдяки цьому вдалося вивільнити природного газу для потреб ЖКГ обсягом 935 тис. м. куб. на добу, а також дозволило частково стабілізувати тиск природного газу в газотранспортній системі Запоріжжя та області.

Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації спільно з територіальним управлінням Державної інспекції з енергозбереження в Запорізькій області та ВАТ «Запоріжгаз» запроваджено щодобовий контроль за роботою підприємств з використанням резервних видів палива та стану вивільнення додаткових обсягів природного газу для потреб житлово-комунального господарства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області