Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця року в області планують відкрити ще п’ять ЦНАПів

6 листопада 2019 - 14:29

Представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та об’єднаних територіальних громад Запорізької області взяли участь у конференції в Харкові,  присвяченій розвитку центрів надання адміністративних послуг та інституцій соціального захисту населення. Захід модерували директор проєкту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку із збільшенням кількості ВПО» Майк Маттес та керівник експертної групи з координації адміністративних послуг та адміністративних процедур Директорату публічної адміністрації Секретаріату Кабінету Міністрів України Олександр Каменчук.

Конференція ставила за мету обговорення досвіду територіальних громад, які досягли конкретних результатів у сфері ефективного впровадження системи надання населення адміністративних послуг соціального спрямування.

Свої успішні напрацювання представила і Запорізька область. Зокрема, кращими практиками діяльності поділилися директори центрів надання адміністративних послуг Якимівської та Широківської об’єднаних територіальних громад.

Загалом на сьогодні в області діють 38 центрів надання адміністративних послуг. Шість з них працюють у Запоріжжі, по одному - в містах обласного значення:  Енергодарі, Бердянську, Мелітополі і Токмаку, 17 - при райдержадміністраціях (окрім Гуляйпільської, Оріхівської та Приморської РДА).

В об’єднаних територіальних громадах налагоджено роботу 11 ЦНАПів, а саме у: Веселівській, Берестівській, Широківській, Смирнівській, Комиш-Зорянській, Гуляйпільській, Оріхівській, Приморській, Приазовській, Воскресенській та Комишуваській.

До кінця року заплановано відкриття ще п’яти нових ЦНАПів: у Чернігівській, Великобілозерській, Біленківській, Кам’янсько-Дніпровській та Михайлівській громадах.

Під час роботи конференції було повідомлено, що GIZ продовжить роботу в рамках проєкту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку із збільшенням кількості ВПО» в пілотних районах Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць