Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено перелік видів діяльності в області, які можуть сформувати основу для смарт-спеціалізації

6 листопада 2019 - 15:20

Під керівництвом директорки Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марини Барановської відбулося засідання тематичної робочої підгрупи  з розробки проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року та плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації. У роботі також взяли участь представники Департаменту,  підприємств та організацій.

- Протягом 2019 року Запорізькою облдержадміністрацією проводиться робота з напрацювання проєкту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2027 року, до якої залучені представники бізнесу, науково-освітнього середовища та органів влади. Вперше при розробці стратегії застосовується принцип смарт-спеціалізації, який сприятиме технологічній модернізації інноваційно активних видів економічної діяльності у промисловому секторі,  створенню точок економічного зростання в окремих видах промисловості, - зазначила Марина Барановська.

На сьогодні як проміжний результат з упровадження смарт-спеціалізації експертною групою дослідницького центру Європейської комісії (JRC) був визначений перелік видів діяльності, які можуть сформувати основу для смарт-спеціалізації області:

  • виробництво інструментів та обладнання для вимірювання, дослідження та навігації, а також повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього обладнання;
  • виробництво готових металевих виробів, а також машин та устаткування для сільського та лісового господарства;
  • виробництво електродвигунів, генераторів, трансформаторів, електророзподільної та контрольної апаратури, а також дротів, кабелів і електромонтажних пристроїв.

Нещодавно відбулась експертна місія з упровадження смарт-спеціалізації. Під час цієї місії облдержадміністрація разом з експертами, а також усіма зацікавленими сторонами провела засідання фокус груп за цими видами діяльності.

За підсумками засідання за видом економічної діяльності «Виробництво електродвигунів, генераторів, трансформаторів, електророзподільної та контрольної апаратури, а також дротів, кабелів і електромонтажних пристроїв» було обрано одну з можливих точок зростання Запорізького регіону «Модернізація енергетичного розподільчого обладнання», як один із пріоритетних напрямів упровадження смарт-спеціалізації.

Учасники засідання обговорили доцільність та можливості здійснення на регіональному рівні модернізації енергетичного розподільчого обладнання, а також  подальший план дій для впровадження обраного пріоритету на засадах смарт-спеціалізації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування