Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада презентувала Прем'єр-міністру України найважливіші проєкти розвитку Запорізького краю

7 листопада 2019 - 16:48

Учасники наради з питання реалізації інфраструктурних проєктів у Запорізькій області, яка відбулася за участю Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука,  обговорили проблеми розвитку та розбудови інфраструктури регіону.

Насамперед Олексій Гончарук звернув увагу присутніх на найбільш актуальне питання − відновлення та збереження автошляхів.

− У цьому році ми разом побудували дорогу до Маріуполя. Це дуже символічний проєкт, адже його вдалося завершити у рекордні строки. Тож нині дуже важливо, аби цей автошлях не був зруйнований недбалим ставленням, поганою експлуатацією та перевантаженими вантажівками. Забезпечення безпеки руху є критично необхідним. Зовсім скоро у нас з‘явиться новий керівник Укравтодору. Разом з ним будемо шукати фінансування на відбудову доріг у країні. Для їх подальшого збереження ми маємо дотримуватись елементарних умов безпеки та обмежувати пересування фур з неприпустимим перевищенням ваги. Рух перевантажених фур в обхід пунктів вагового контролю, особливо вночі, час припинити, − наголосив Олексій Гончарук. 

За підсумками обговорення цього питання  Прем‘єр-міністр доручив:

  • голові Управління Національної поліції в Запорізькій області Миколі Лушпієнку - обмежити рух фур по непризначених для них дорогах;
  • в.о. голови Управління Укртрансбезпеки в Запорізькій області Євгену Гненному - налагодити зв’язок з Нацполіцією та забезпечити функціонування пунктів вагового контролю цілодобово. 

У свою чергу, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок підкреслив, що серед головних напрямків розвитку інфраструктури для Запорізького регіону залишаються автомобільні, залізничні та повітряні шляхи.

− Тема розвитку інфраструктури та економіки регіону – це основний пріоритет, обраний обласною владою для роботи. Серед головних проблем − побудова мостових переходів, а також відновлення  автомагістралей. У планах на наступний рік − реалізація таких масштабних проєктів як ремонт на автомобільних дорогах загального користування державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта; М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ  та Н-30 Василівка – Бердянськ. У поточному році увага також прикута до міжнародного аеропорту «Запоріжжя», де нині вже відбудована злітно-посадкова смуга. У 2019 році ми чекаємо на завершення будівництва нового сучасного терміналу, адже це зробить нашу область інвестиційно та туристично привабливішою, − зазначив голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

Під час наради перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров презентував Главі Уряду проєкт створення туристичного кластера шляхом модернізації транспортної інфраструктури Запорізької області. Так, нині Запорізький край є одним із індустріальних лідерів України, представлений 2 тисячами промислових підприємств; 20% продукції металургії України; 30% потужностей енергогенерації та 13% продукції машинобудування. Крім цього, завдяки Азовському морю Запорізький регіон відомий як один із центрів пляжного туризму України. Курортні та рекреаційні зони займають 15% території області, на якій простягається 300 км пляжів Азовського моря та близько 600 оздоровчих закладів.

Один із найбільш відомих курортів області − Кирилівка − нині налічує 300 оздоровчих закладів та щороку приймає 2 млн. туристів. Проте у Кирилівці немає централізованої системи водопостачання та водовідведення. Тож влада області напрацювала перелік заходів проєкту. А саме: водопостачання із західного групового водопроводу; будівництво централізованих мереж водопостачання та водовідведення з насосними станціями потужністю 12 тис. м3/добу. Це дасть змогу забезпечити питною водою 4,1 тис. населення Кирилівки та 2 млн. туристів улітку, а також допоможе знизити вартість послуг для споживачів учетверо та ліквідувати екологічну катастрофу в Молочному лимані.

Влада області також планує приділити увагу розбудові туристично-музейного комплексу на о. Хортиця, який щороку відвідує 120 тис. туристів. Реалізація проєкту дозволить збільшити кількість туристів до 1 мільйона, наповнення бюджетів та створення порядку  тисячі додаткових робочих місць. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я