Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі спортсмени змагалися за Кубок України з українського рукопашу «Спас»

12 листопада 2019 - 10:45

Кубок України з українського рукопашу «Спас» відбувся на честь легендарного командуючого Української повстанської революційної армії Нестора Махна. Турнір організували Міністерство молоді і спорту України, ГО «Всеукраїнська федерація «Спас», Запорозьке військо Низове «Запорозька Січ». Для участі в змаганнях з різних регіонів України приїхали понад 250 спортсменів. Підтримати спасівців у спортивний комплекс Запорізького національного університету прийшли учасники бойових дій на сході України,  козаки, громадські діячі та депутати.

Президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула привітав учасників змагань і відзначив, що український рукопаш «Спас» - це вид спорту, заснований на козацьких традиціях ведення бою, який розвиває основні, необхідні для перемоги, якості спортсмена – фізичну підготовку, координацію, відчуття дистанції, боротьбу в партері. Такі турніри є продовженням славних козацьких традицій. Вони проводяться з метою патріотичного виховання молоді, популяризації українських національних видів спорту та підвищення рівня підготовки спортсменів.

Олександр Притула вручив подяки Міністерства молоді і спорту України за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Україні Костянтину Рижову, Антону Карнауху та Інні Пенчук.

Змагання проводилися на двох килимах. З початку в поєдинки вступили наймолодші спасівці, показавши свою завзятість і волю до перемоги, а потім глядачі спостерігали за боями козаків, які продемонстрували високий рівень майстерності. За підсумками змагань третє місце посіла команда Дніпропетровської обласної федерації традиційного козацького бойового мистецтва «Спас». Друге місце виборола команда Запорізької обласної федерації козацького бойового мистецтва «Спас». Володарями Кубка України з українського рукопашу «Спас» стала команда Харківської обласної федерації рукопашного бою «Спас». 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області