Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перевірено умови проживання в закладах, де мешкають підопічні Чернігівського інтернату

12 листопада 2019 - 11:31

Через відсутність опалення у Чернігівському психоневрологічному інтернаті його підопічних було переведено в інші комунальні установи, підпорядковані обласній раді. Зокрема, найбільше людей прийняли Преславський та Михайлівський  психоневрологічні інтернати. З метою інспектування умов проживання підопічних ці заклади відвідала директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова. Посадовець провела наради з директорами та персоналом інтернатів щодо проблемних питань, які можуть виникати у зв’язку з новими прибулими підопічними.

У Чернігівському інтернаті на постійному державному утриманні перебувають 122 особи, проте умови їх проживання ускладнилися. Через відсутність опалення люди були вимушені спати одягненими та не мали змоги навіть помитися. У зв’язку з цим було прийнято рішення про їх тимчасове переселення  до інших інтернатних установ системи соціального захисту.

− Виникла проблема у Чернігівському інтернаті, не було опалення. Температурний режим не дозволяв залишити підопічних в інтернаті. Тому людей перевели до Преславського інтернату, де є відремонтований корпус, до Михайлівського інтернату та інших стаціонарних установ. Наразі вирішується питання з опаленням у Чернігівському інтернаті. Якщо умови будуть дозволяти, всіх охочих підопічних переведуть назад, коли це дозволять умови, − зазначила Світлана Абдурахманова.

Преславський інтернат прийняв до себе 55 підопічних, Михайлівський – 35 осіб. Решта підопічних інтернату були розподілені до інших соціальних установ регіону.

Як запевнив т. в. о. директора Преславського інтернату Олег Журавльов, у  інтернаті відремонтовано новий житловий корпус, у якому і розмістили переведених пацієнтів. Усі вони забезпечені харчуванням, одягом, білизною, медикаментами.

− Медики вивчили особові картки кожного з них, а також особливості лікування, догляду та поведінки. У нас працюють досвідчені медичні працівники, які вже знайшли особливий підхід до нових підопічних. Наразі в інтернаті перебуває 360 людей віком від 17 до 93 років. Це люди з неврологічними захворюваннями, одинокі пенсіонери, колишні підопічні інтернатів. За три дні ми перевезли 55 людей з Чернігівського інтернату. Можливо, вони залишаться не на 60 діб, а назавжди. Деякі з них уже виявили бажання залишитися тут. Ніяких проблем чи несприятливих умов при цьому немає, − повідомив Олег Журавльов.

У Михайлівському психоневрологічному інтернаті надаються послуги з догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів. Як запевнив директор інтернату Іван Березовський, усі нові підопічні, що прибули до закладу, забезпечені особистими речами, доглядом та харчуванням. Список необхідних для них додаткових ліків буде підготовлено найближчим часом.

Фахівці Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації незабаром перевірять умови перебування підопічних у всіх інших інтернатах та комунальних установах, де розміщені підопічні Чернігівського інтернату.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць