Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Драматизувати ситуацію із газопостачанням немає підстав

12 січня 2009 - 17:27

Роман Безсмертний подякував східним регіонам України, яких газова криза торкнулась найбільше, за розуміння проблеми та пошук шляхів її вирішення, а також висловив вдячність тим, хто причетний до поновлення газопостачання в реверсному напрямку.

Також посадовець закликав голів ОДА звернути особливу увагу на стан розрахунків за спожиті енергоносії та відповідність тарифів до собівартості.

За словами Заступника Глави Секретаріату Президента, непростою залишається ситуація із газопостачанням у Запорізькій області, Криму та Севастополі.

У своєму виступі голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух зазначив, що ситуація в регіоні дійсно складна, але стабільна, тому драматизувати її не варто. Промисловість області з початку січня зекономила 1 млн. 200 тис. кубічних метрів газу, що складає третину обсягів її місячного споживання. Всі котельні працюють. Ситуація в соціальній сфері повністю під контролем обласної виконавчої влади.

Тарифи і на тепло, і на воду очільник області назвав середньозваженими, що повністю покривають собівартість послуг, які надаються. Борги населення складають майже 120 млн. грн, але, на думку, обласної влади, ситуація є традиційною для початку січня. Хоча вимоги «Нафтогазу» суворі – спочатку передплата за енергоносії, а потім – газ.

Найреальніший вихід з ситуації в регіоні, як і по всій країні в цілому, – це розвиток альтернативних джерел палива та впровадження енергозберігаючих технологій. Проте в державному бюджеті України на 2009 рік на ці заходи не закладено жодної копійки. Тож, на думку Романа Безсмертного, територіям варто самостійно робити відповідні кроки, розробляючи інвестиційні проекти, залучаючи кредити Європейського банку реконструкції та розвитку та передбачаючи у місцевих бюджетах кошти на реформування місцевих систем житлово-комунального господарства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни