Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок: «Для нас дуже важливо, щоб молодь бачила своє майбутнє саме в Україні»

14 листопада 2019 - 15:32

У гуртожиток №7 Інженерного інституту Запорізького національного університету голова облдержадміністрації Віталій Туринок навідався напередодні міжнародного Дня студента, який відзначається 17 листопада.

Як пояснив очільник області, такий формат зустрічі продиктований бажанням побачити особисто, як живуть запорізькі студенти, відверто поговорити з ними, дізнатися про їх проблеми та плани.

Відкрите спілкування відбулося в актовій залі гуртожитку. Студенти ставили запитання, що їх турбують. Зокрема, про можливості працевлаштування, про покращення умов проживання та навчання. Питали вони у Віталія Туринка і про особисте: де та за якою спеціальністю він навчався, яким спортом займався.

− Для мене особисто ця зустріч має символічний характер. Адже саме в цьому гуртожитку я провів свої найкращі студентські роки. З ним пов’язані особливі спогади. Ми вирішили змінити формат спілкування та завітати до вас у гості, щоб поспілкуватися, почути ваші проблеми та питання, зрозуміти, чим сьогодні живе студентство.  Для нас дуже важливо, щоб ви бачили своє майбутнє саме в Україні. Студенти завжди були рушійною силою змін у країні. І сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо необхідність у нових людях та силах, − сказав на зустрічі зі студентами Віталій Туринок.

Голова облдержадміністрації закликав молодь жити та працювати у Запорізькій області, а не виїжджати за кордон. За його словами, наразі через те, що з країни виїхало багато фахових спеціалістів, на ринку праці відчувається гостра нестача кадрів саме в галузі інженерії.  Віталій Туринок також зазначив, що необхідно відновити спортивний майданчик біля гуртожитку, а також створити сучасні спортивні майданчики біля кожного навчального закладу чи садочка.

Після зустрічі зі студентами керівник області відвідав кімнати гуртожитку, кухню та поспілкувався з хлопцями та дівчатами, які там мешкають. Зокрема,  побував у кімнаті, в якій жив під час навчання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров