Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області запущена в експлуатацію Орлівська вітроелектростанція

15 листопада 2019 - 14:08

Сьогодні, 15 листопада, у Приморському районі відбулось урочисте відкриття Орлівської вітроелектростанції. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов.

Введення в експлуатацію Орлівської ВЕС – це фінальний крок компанії ДТЕК до виконання амбітної цілі – досягнення 1 Гвт «зелених потужностей».

Лише у 2019 році компанія ввела в експлуатацію дві сонячні електростанції, одну з найпотужніших вітрових електростанцій – Приморську ВЕС, та завершила проєкт будівництва Орлівської ВЕС.

Два з цих проєктів було реалізовано саме у Запорізькій області.

Наразі Орлівська вітроелектростанція − це третя  вітроелектростанція ДТЕК, що була побудована на території нашого краю. Загальна потужність вітроелектростанцій компанії ДТЕК, які розташовані на території області, складає 500 МВт.

На будівництві Орлівської ВЕС було задіяно понад 250 працівників, які отримали можливість тимчасового заробітку. Під час будівництва ВЕС Українські підрядники отримали замовлення на 40 млн євро. Виробленої за рік "зеленої" електроенергії – 380 млн кВт-год – достатньо для забезпечення потреб 190 тис. квартир або приватних будинків.

Орлівська ВЕС заощаджує викиди СО2 в атмосферу на 300 тис. тонн щорічно. Це обсяг викидів 150 тис. автомобілів.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов привітав колектив компанії ДТЕК та Орлівської ВЕС з урочистим відкриттям станції.

− Сьогодні можна сміливо стверджувати, що Запорізька область – це реальний лідер вітроенергетики в країні. «Зелені інвестиції» − це дуже перспективний напрямок. Адже це нові робочі місця в інноваційній галузі та реальний внесок у покращення екології Запорізького краю. Це крок до енергетичної незалежності усієї країни. Зазначу, що крім цього робота Орлівської ВЕС дає додаткові податкові та соціальні відрахування громадам, з якими ДТЕК співпрацює з моменту запуску Ботієвської ВЕС. Компанії є чим пишатися, та найбільша її гордість та багатство – працівники. Бажаю компанії ДТЕК стабільності, постійного зростання виробничих показників, прибуткових контрактів і нових професійних досягнень! – зазначив у вітальному слові Андрій Антонов.

Довідково.

Орлівська ВЕС – вітроелектростанція потужністю 100 МВт, що розташована в Запорізькій області на території Орлівської сільської ради Приморського району. На майданчику станції встановлено 26 вітротурбін 3-мегаватного класу данської компанії Vestas (одинична потужність вітротурбіни – 3.8 МВт). ТОВ "Орлівська ВЕС" входить до складу ДТЕК ВДЕ, операційної компанії ДТЕК, що відповідає за розвиток генерації з відновлюваних джерел енергії. На майданчику станції встановлено 26 вітротурбін датської компанії Vestas (одинична потужність вітротурбіни – 3.8 МВт).

Контракт на будівництво станції був підписаний у грудні 2018 року. Вже на початку поточного року на майданчику розпочалися будівельні роботи, а в травні – встановлення вітротурбін. З жовтня всі 26 вітротурбін генерують зелену електроенергію в Об'єднану енергетичну систему України.

Загальна вартість проєкту склала 131 млн євро.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни