Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області формується системна підготовка кандидатів у опікуни та піклувальники

22 листопада 2019 - 10:30

Регіональні тренери Запорізького обласного та Запорізького міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді продовжують проводити навчання кандидатів у  опікуни та піклувальники для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як зазначають організатори, метою такого навчання є захист прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вдосконалення інституту сімейного влаштування дітей цієї категорії.

Фахівці з соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та об’єднаних територіальних громад області  проводять попередню роботу щодо  пошуку кандидатів у опікуни та піклувальники, роз’яснюють їм нормативно-правові документи про сімейні форми  виховання, вивчають мотивацію кандидатів та їх соціальне  оточення. 

Кандидатів у опікуни та піклувальники ретельно відбирають на місцях. За результатами попередньої роботи кандидати направляються на навчання до  обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для формування усвідомленого вибору  щодо взяття дітей у сім’ю та підготовки їх до батьківства.

Заняття тривають три дні. За цей час учасники «приміряють на себе» нову соціальну роль. На тренінгах вони отримують знання про сімейні форми виховання, психологічні особливості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захист їх прав та законних інтересів. Участь у такому навчанні допоможе оволодіти вміннями та практичними навичками забезпечення безпечних умов адаптації дитини до нового соціального середовища, визначення специфічних потреб дитини,   налагодити взаємодію з соціальним працівником у ході соціального супроводу.

Цього разу учасниками навчання стали кандидати з м. Запоріжжя, Василівського, Бердянського, Вільнянського, Запорізького та Михайлівського районів.

За результатами  навчання регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді готують висновок щодо наявності у кандидатів потенціалу для виховання такої категорії дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика