Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Передача гуртожитків до комунальної власності триває

16 січня 2009 - 18:25

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів засідання обласної комісії з розв'язання проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло.Члени комісії розглянули ситуацію у Запоріжжі та Бердянську.

В обласному центрі 150 гуртожитків ще не прийнято до комунальної власності. Нині триває робота по їх інвентаризації. За словами представників міської влади затрудняє цей процес відсутність повної законодавчої бази, зокрема, самого механізму реалізації прав мешканців гуртожитків на приватизацію.

До того ж деякі підприємства, які є власниками гуртожитків, не хочуть передавати їх на утримання територіальної громади. Пояснюють це тим, що молодих людей, які приходять чи прийдуть у майбутньому на завод, теж треба забезпечити хоча б місцем у гуртожитку (без будь-якої приватизації). Такої позиції притримується, зокрема, ВАТ «Запоріжвогнетрив», на балансі якого нині 9 гуртожитків.

Якщо міська влада Запоріжжя вичерпала всі важелі у вирішенні проблеми, то до столу переговорів готові приєднатись члени обласної комісії.

- Конституційне право людини на власне житло влада має допомогти їй реалізувати законними методами, - зазначив Геннадій Фукс.

Варто використати тут і досвід комбінату «Запоріжсталь», «ЗАлКу», з якими у влади Запоріжжя немає проблем. Цього року тільки запоріжсталівці передадуть до комунальної власності 9 гуртожитків у хорошому технічному стані.

У Бердянську повністю закінчили інвентаризацію всіх 11 відомчих і приватних гуртожитків. На їхній ремонт у 2009 році з міського бюджету заплановано виділити 560 тис. грн.

Не бажає передавати до комунальної власності гуртожитки лише «Бердянськбуд». Тут навіть виселяють, як кажуть, на вулицю тих, хто, як вважають господарі, живе не законно. Якщо не вдасться порозумітись міській владі і керівництву підприємства, перша має намір звернутись за допомогою до правоохоронних органів.

У кожному місті регіону створено комісії з розв'язання проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло. Геннадій Фукс, як голова обласної комісії, вимагає ввести до їх складу мешканців чи членів ініціативних груп від них, щоб проблема вирішувалась прозоро і без зволікань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні