Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя – Кахетія: грані співпраці

19 січня 2009 - 13:43

Минулих вихідних Запорізьку область з офіційним візитом відвідала делегація Кахетинського регіону Грузії на чолі з його губернатором Гіоргі Гвініашвілі.

До складу делегації також увійшли його заступник Олександре Кахідзе, місцеві депутати, бізнесмени.

Як відомо, у листопаді минулого року запорізька офіційна делегація на чолі з головою облдержадміністрації Олександром Старухом відвідала Кахетію та підписала угоду про співробітництво у торгівельно-економічній, науково-інвестиційній, туристичній та культурній сферах. Тож основною метою візиту кахетинської делегації стало налагодження нових ділових контактів з запорізькою стороною.

У Запоріжжі гостей приймали  голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, його заступники Олександр Сін та Роман Дригинич за участю підприємців нашого краю.

- Зв’язки між українським та грузинським народами давні та тісні, у нас спільна релігія, спільна історія, багато спільних здобутків та спільних проблем. Тож співробітництво між Запорізьким краєм та Кахетинським регіоном має потужний позитивний базис, -  зазначив,  відкриваючи зустріч, Олександр Старух.

За словами керівника області, запорізька земля має чим зацікавити іноземних інвесторів: розвинутими енергетичним, промисловим та аграрним комплексами, багатою історико-культурною спадщиною, великою  кількістю об’єктів туристичної привабливості.

- Сподіваємося, що наше співробітництво буде взаємовигідним та багатогранним, - зазначив голова Запорізької облдержадміністрації.

Губернатор Кахетинського регіону у відповідь наголосив, що промисловий та аграрний потенціал Запорізького краю добре відомі у Грузії, і перші кроки щодо налагодження дієвого співробітництва вже здійснені. Так, Запорізький лікеро-горілчаний завод «Хортиця» вже налагоджує контакти з Кахетією, що має розвинуте виноробство та вважається батьківщиною грузинського вина.

Цікавить кахетинську сторону й співпраця з нашим краєм в енергетичній галузі та аграрній сфері,  зокрема, щодо постачання зерна. Ще одним перспективним напрямком співробітництва має стати туристична галузь.

Під час перебування на запорізькій землі делегація відвідала деякі промислові підприємства та об’єкти туристичної інфраструктури нашого регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні