Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Температурний режим у загальноосвітніх закладах - в нормі

19 січня 2009 - 15:04

У цьому особисто пересвідчилися голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Микола Фролов, відвідавши кілька шкіл обласного центру, де сьогодні відновлено навчальний процес.

Керівництво області перевіряло температурний режим у ЗОШ №65 і №12, що у Шевченківському районі міста Запоріжжя, та Матвіївській школі-інтернаті для дітей-сиріт Вільнянського району.

Загалом ситуація у цих освітніх закладах відповідає медико-санітарним нормам. Деякі проблеми має ЗОШ №12 – у частині учбових приміщень на першому поверсі температура сягає лише 150. У Матвіївському ж інтернаті, навпаки, завдяки встановленим металопластиковим вікнам, що дозволяють добре зберігати тепло у приміщенні, подекуди навіть доводиться відкривати кватирки.

- Обласна влада вже почала отримувати сигнали, що по деяких школах та дитячих садках температура не відповідає нормам. Ми тримаємо це питання на контролі, проводиться постійний моніторинг температурного режиму, тож на всі подібні випадки будемо реагувати адекватно й оперативно, - запевнив Олександр Старух.

За словами посадовця, приклад Матвіївської школи-інтернату ще раз свідчить про нагальну потребу здійснювати заходи з енергозбереження.

Під час перебування у цьому закладі Олександр Старух також ознайомився зі станом ремонту даху спального корпусу, що був практично повністю зруйнований буревієм наприкінці листопада минулого року. На реконструкцію 900 м 2 покрівлі зі спеціального резервного фонду ОДА було спрямовано 300 тис. грн. На сьогодні роботи повністю завершені.

За даними управління освіти і науки облдержадміністрації сьогодні за парти сіли учні всіх загальноосвітніх навчальних закладів області. Виключенням є Інзівська ЗОШ у Приморському районі, де заняття припинені через карантин по грипу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України