Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання опалення в закладах освіти голова облдержадміністрації взяв на особистий контроль

26 листопада 2019 - 12:28

Стан проходження опалювального сезону 2019/2020 року в Запорізькій області обговорили під час онлайн-наради голови облдержадміністрації Віталія Туринка з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко, за станом на 25 листопада в роботі знаходиться 99,8% котелень або 602 із 603 наявних.

На сьогодні опалюється 100%  житлових будинків (5213) та 100% лікарень (67), 99,5% дитячих садків (405 із 407), 99,8% навчальних закладів (513 із 514).

Не опалюється у м. Томак дошкільний заклад «Метелик» та у Веселівському районі дошкільний заклад «Вербиченька» через проведення ремонтних робіт у приміщеннях. На сьогодні їх вихованці переведені до інших закладів дошкільної освіти.

Крім цього, через порив трубопроводу не опалюється Юльївський навчально-виховний комплекс. Навчальний процес триває, на сьогодні заклад опалюється обігрівачами.

− Що стосується сталого проходження опалювального сезону, то існує дві загрози. По-перше, це загроза неотримання номінацій на постачання природного газу. По-друге, облаштування вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних. У зв’язку з тим, що на сьогодні вузли обліку  - близько 70 об’єктів соціальної сфери  - не облаштовано засобами дистанційної передачі даних, оператори ГРМ мають право обмежити або припинити постачання газу, − відзначив у своїй доповіді Віталій Литвиненко.

Для протидії загрозам  та своєчасного реагування на аварійні ситуації на підприємствах створено 234 спеціальні бригади загальною чисельністю 2 470 осіб. У наявності є 691 одиниця техніки та 298 одиниць обладнання.

− Опалювальний сезон лише розпочався, а у нас вже є проблемні питання. Мене особливо непокоїть той факт, що серед проблемних об’єктів знаходяться заклади  освіти. Діти не повинні чекати завершення ремонту та їздити на навчання в інші заклади або вчитися під обігрівачами. По кожному закладу освіти, які сьогодні не опалюються, маємо відстежувати ситуацію окремо. Буду тримати це на особистому контролі. Питання №2 – це рівень розрахунків за спожитий газ та отримання номінацій. Номінації від НАК «Нафтогаз України» отримуються щомісячно. І якщо не буде забезпечено необхідний рівень розрахунків, наші котельні можуть відключити від постачання палива. Ситуація багато в чому залежить від того, як розраховується населення. Тому необхідно працювати з боржниками у рамках діючого законодавства. Кожен, хто має право на субсидію, має її отримати. Ми знаходимося лише на старті опалювального сезону. Попереду ще кілька місяців копіткої роботи. Маємо моніторити ситуацію постійно та оперативно реагувати на всі питання, що стосуються аварійних ситуацій, − наголосив, підбиваючи підсумки, голова облдержадміністрації Віталій Туринок.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області