Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьких студентів навчали протидіяти домашньому насильству

27 листопада 2019 - 10:25

На базі центру гендерної освіти факультету соціальної педагогіки Запорізького національного університету відбулося засідання круглого столу на тему «Соціально-педагогічні аспекти протидії домашньому насильству».

У заході взяли участьпредставники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту освіти та науки, Служби у справах дітей облдержадміністрації, правоохоронних органів, громадських організацій.

На засіданні розглянуто питання формування у студентів професійних компетентностей щодо протидії домашнього насильства та забезпечення ефективної взаємодії суб’єктів у сфері запобігання насильству.

Начальник відділу оздоровлення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації Ольга Дроздова презентувала відеоролик «Розірви коло», створений спільно Міністерством соціальної політики України та Фондом ООН у галузі народонаселення. Вона наголосила на тому, що кожного року з 25 листопада до 10 грудня проводиться міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», мета якої - привернути увагу та підвищити нетерпимість суспільства до проблем домашнього і гендерного насильства.

Аналогічні заходи, міжвідомчі координаційні ради за участю представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, зараз проводяться на всіх територіях Запорізької області.

Як зазначила Ольга Дроздова, коштом обласного бюджету організовано конкурс дитячих малюнків та фоторобіт «Світ без насильства». Його мета — привернути увагу громадськості до проблем насильства в сім’ї. Щороку кількість дітей, які беруть участь у заході, зростає. Так, у минулому році було подано 600 дитячих робіт, а  в цьому році близько 1000.

Крім цього, за кошти обласного бюджету буде проведено навчання для фахівців, які будуть втілювати корекційні програми для кривдників на місцях.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області