Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Чернігівській ОТГ відкрито новий центр надання адмінпослуг

27 листопада 2019 - 15:10

В урочистому відкритті центру надання адміністративних послуг взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівник команди в Україні Програми «U-LEAD з Європою» Юлія Івахніна, директор проєкту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО» Майк Маттес, голова Чернігівської об’єднаної територіальної громади Віталій Манич та інші почесні гості.

Вітаючи жителів Чернігівської ОТГ, Зінаїда Бойко передала вітання від голови облдержадміністрації Віталія Туринка. Вона підкреслила, що в новому ЦНАП також працюватимуть паспортний стіл та сервісний центр.

- Це дуже важлива подія для району. Новий ЦНАП було створено завдяки спільній роботі місцевої та обласної влади, а також іноземних партнерів. Дуже важливо, що центри надання адмінпослуг відкриваються не тільки в районах, а й у громадах. Нині, коли українці нарешті повірили в реформу децентралізації влади, триває поліпшення якості життя, і відкриття нового ЦНАП реально наблизить населення до якісних адміністративних послуг. Чернігівці є лідерами в кількох напрямках − ви першими об’єдналися у форматі один район − одна громада. Ваша ОТГ є найбільшою за площею та кількістю населення. Тож відповідно саме Чернігівський ЦНАП є одним з найбільших в області, − зазначила Зінаїда Бойко.

Учасники урочистостей оглянули приміщення та ознайомилися з роботою  центру. В залі прийому заявників оновленого Чернігівського ЦНАП облаштовано 11 робочих місць. Забезпечено належне функціонування інтернет зв’язку. Вхід до приміщення обладнано пандусом, облаштовано туалетну кімнату для осіб з обмеженими фізичними можливостями, створено куточок для дітей та догляду за немовлятами.

З метою забезпечення доступу населення до якісних адміністративних послуг, створення комфортних та зручних умов для жителів громади було проведено реконструкцію частини адміністративного приміщення загальною площею 227,42 м². На роботи з реконструкції та капітального ремонту було використано понад 1,2 мільйона гривень коштів бюджету ОТГ та 700 тисяч гривень, які були виділені з обласного бюджету за програмою сприяння виконання депутатських повноважень.

Завдяки програмі «U-LEAD з Європою» облаштовано залу очікування та залу прийому заявників меблями, а також комп’ютерною технікою на  суму 444 720 гривень. Також завдяки програмі «U-LEAD з Європою» було проведено навчання персоналу. Вручення сертифікатів про підтвердження проходження навчання по підвищенню кваліфікації у сфері надання адміністративних послуг відбулося під час урочистого відкриття ЦНАП.

Партнери програми GIZ забезпечили ЦНАП мобільною валізою на суму 56 тисяч гривень.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств