Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область знаходиться на завершальному етапі моделювання мережі надання публічних сервісів

29 листопада 2019 - 16:10

Керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко взяла участь в засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке проводилося під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима.

Зінаїда Бойко нагадала, що у жовтні поточного року Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив центральним органам виконавчої влади спільно з облдержадміністраціями до грудня змоделювати оптимальні мережі надання публічних сервісів та послуг у регіонах.

Зінаїда Бойко представила членам архітектурно-містобудівної ради інформацію про спільно проведену роботу обласної державної адміністрації з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування щодо моделювання мереж надання публічних сервісів та послуг відповідно до стандартів та з урахуванням нормативів та методик.

До мережі вже включені заклади дошкільної освіти; загально освітні заклади та опорні заклади освіти; заклади професійно-технічної освіти; інклюзивно-ресурсні центри; первинної медичної допомоги; вторинної, третинної та швидкої медичної допомоги; клубні заклади; бібліотеки; мистецькі школи; кінотеатри; ДЮСШ та молодіжні центри; спортивні споруди; ЦНАПи; заклади соціального обслуговування населення та їх стаціонари; установи з надання соціальних послуг; місцеві пожежно-рятувальні команди; поліцейські станції та центри безпеки, які містять всі об’єкти надання послуг.

Під час засідання було акцентовано увагу на важливості створеної мережі, яка в подальшому буде врахована при визначені обласною державною адміністрацією державних інтересів під час розроблення містобудівної документації.

Також під час засідання члени архітектурної-містобудівної ради розглянули 7 проектів містобудівної документації, з яких три проекти містобудівної документації Біленьківської сільської об’єднаної територіальної громади Запорізького району, один проект містобудівної документації Веселівської селищної об’єднаної територіальної громади Веселівського району та один проект містобудівної документації Більмацької селищної об’єднаної територіальної громади Більмацького району.

Схвалено без зауважень та рекомендовано до подальшого затвердження в установленому порядку проекти містобудівної документації: «Генеральний план с. Приморське Василівського району Запорізької області з розширенням меж населеного пункту та План зонування с. Приморське Василівського району Запорізької області» (у складі генерального плану)»; «Генеральний план с. Широке Веселівського району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та Плану зонування с. Широке Веселівського району Запорізької області» (у складі Генерального плану); «Генеральний план с. Біленьке Запорізького району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та с. Біленьке Запорізького району Запорізької області  у складі генерального плану)»; «Генеральний план с. Біленьке Перше Запорізького району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та с. Біленьке Перше Запорізького району Запорізької області у складі генерального плану)»; «Генеральний план с. Лисогірка Запорізького району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та с. Лисогірка Запорізького району Запорізької області» (у складі генерального плану).

Рекомендовано до подальшого доопрацювання та затвердження в установленому порядку з урахуванням зауважень та пропозицій: «Генеральний план та план зонування території с. Мар’янівка Більмацького району Запорізької області».

Проект містобудівної документації «Генеральний план та план зонування території (у складі генерального плану) смт. Залізничне Гуляйпільського району Запорізької області» рекомендовано доопрацювати та винести на розгляд чергового засідання архітектурно-містобудівної ради.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств