Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники та служби цивільного захисту готуються до проведення рятувальних робіт на водних об’єктах узимку

2 грудня 2019 - 10:45

Питання організації роботи з попередження загибелі людей на водних об’єктах та готовності до проведення рятувальних робіт на водних об’єктах області в зимовий період 2019/2020 років обговорили учасники засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова.

Як відзначив  заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Запорізькій області Олександр Семенко, за останні два роки при необережному поводжені на водних об’єктах Запорізької області у зимовий період загинули дев’ять чоловік. Найчастіше нещасні випадки на водних об’єктах у зимовий період стаються внаслідок  любительської зимової ловлі риби та порушення правил поводження на льоду. Найбільш небезпечним місцем, де періодично у зимовий період трапляються нещасні випадки з людьми, є Азовське море та Каховське водосховище. У зимовий період на Каховському водосховищі одночасно може перебувати кілька тисяч рибалок.

Для організації робіт з попередження загибелі людей на водних об’єктах Запорізької області та проведення рятувальних робіт  у зимовий період 2019-2020 року  Головним управлінням ДСНС України у Запорізькій області підготовлено 30 засобів подолання водних перешкод, у тому числі: катер на повітряній подушці МАРС–700;  два аварійно-рятувальні катери типу «річка-море» «UMS-600»; два плаваючих транспортери на гусеничному ходу ПТС; 13 човнів моторних та 12  човнів веслових.

У результаті вжитих заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах в осінньо-зимовий період за останні два роки підрозділами Головного управління ДСНС України у Запорізькій області врятовано 179 людей, з яких 22 - діти.

Для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації та запобігання загибелі людей на водних об’єктах Департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації спільно з Головним  управлінням ДСНС України у Запорізькій області розроблено План дій департаментів, управлінь обласної державної адміністрації, обласних управлінь та установ, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування «Про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах» та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з водними об’єктами на 2019-2020 роки.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей