Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області відзначають Міжнародний день осіб з інвалідністю та Міжнародний день волонтера

3 грудня 2019 - 15:05

З нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю та Міжнародного дня волонтера в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В. Магара відбувся урочистий захід. У заході взяли участь  керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, представники громадських організацій, благодійних фондів, установ та закладів соціальної сфери, спортсмени-паралімпійці, активісти, волонтери.

- Головне завдання влади та органів місцевого самоврядування – це дбати та піклуватися про людей з особливими потребами. У Запорізькій області багато  зроблено для захисту прав таких людей. У 200 закладах освіти навчається понад тисяча дітей з особливими потребами, 70 дитячих садочків мають інклюзивні групи, в інтернатних закладах виховується понад тисяча дітей. Ви власним прикладом демонструєте силу духу. Люди з особливими потребами доводять собі і всьому світу, що неможливого не існує. Безумовно, органи виконавчої влади мають зробити все, щоб кожен громадянин почував себе зручно та безпечно. Але лише спільними зусиллями ми можемо створити європейські умови проживання для кожної людини у суспільстві, - зазначила Зінаїда Бойко.

Посадовець вручила пам’ятні подарунки, грамоти облдержадміністрації та грошові сертифікати  спортсменам-паралімпійцям, волонтерам та працівникам органів соціального захисту населення.

Після урочистого нагородження для гостей відбулася святкова вистава за участю творчого колективу театру.

Довідково.

За даними Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, в Запорізькій області близько 26 тисяч громадян обслуговуються закладами та установами соціального обслуговування. Для розв’язання проблем самотніх громадян (зокрема, осіб з інвалідністю, позбавлених підтримки рідних) у Запорізькій області діють 16 територіальних центрів соціального обслуговування районних рад та міських рад міст обласного значення, в новостворених територіальних громадах – п’ять  територіальних центрів, 12 центрів соціальних послуг, шість відділів і один сектор.

У Запорізькій області проживає близько 118 тисяч осіб з інвалідністю. На забезпечення їх потреб спрямована низка державних і регіональних програм.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю