Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Шевченківському районі відкрито після ремонту адмінбудівлю суду

6 грудня 2019 - 12:17

Сьогодні відбулося урочисте відкриття після реконструкції адміністративної будівлі Шевченківського районного суду м. Запоріжжя. Тепер приміщення Шевченківського районного суду відповідає вимогам здійснення правосуддя.

У церемонії відкриття взяли  участь голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок разом із першим заступником Іваном Федоровим,  голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк,  голова Ради суддів України Богдан Моніч, голова обласної ради Григорій Самардак, Запорізький міський голова  Володимир Буряк.

− Вітаю працівників та керівництво суду з відкриттям нового приміщення.  Вважаю, що зручний, комфортний простір у закладах судової влади є дуже важливим і сприяє роботі працівників. Давайте покращувати правову культуру в нашому суспільстві. Тепер заклад відповідає всім європейським стандартам перебування відвідувачів. Також особлива увага була приділена  створенню в суді зручних умов перебування для маломобільних груп населення, людей з особливими потребами. Ми, як обласна влада, будемо вас підтримувати, − наголосив Віталій Туринок.

Зеновій Холоднюк зазначив, що робота Держаної судової адміністрації в напрямку капітального ремонту старих приміщень або будівництва нових приміщень для місцевих судів триває. За останні п’ять років по країні відкрито 83 об’єкти. На Запоріжжі відкривається по одній будівлі на рік, тож Шевченківській суд став п’ятою будівлею. На наступний рік планується відкриття після ремонту суду в Мелітополі.

У приміщенні Шевченківського суду створено комфортні умови перебування відвідувачів. Так, забезпечено максимально короткий маршрут між входом та канцелярією, встановлено стенди з інформацією щодо діяльності суду, навігацією по суду, поруч із залами судових засідань облаштовано зручні місця для очікування, сучасна система вентиляції забезпечує постійний обмін повітря та створює комфортну температуру.

Особлива увага під час реконструкції приділялася створенню  зручних умов перебування маломобільних груп населення. Зокрема, вхід до будівлі обладнано пандусом, поруч з дверима  встановлено кнопку виклику, в суді облаштовано спеціальну вбиральню для осіб з особливими потребами.

У залах судових засідань встановлено передбачені процесуальним законодавством засоби фіксування судового засідання в режимі звукозапису, відеозапису та відеоконференцзв’язку, які забезпечують фіксацію перебігу судових засідань та проведення судових засідань у дистанційному режимі.

У залах судових засідань для розгляду кримінальних проваджень встановлено загородження зі скла, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян. Наявні три камери з технологією «тепла підлога» для тримання підсудних,   конвойне приміщення, окремі вбиральні для підсудних та особового складу варти, бокс для заїзду конвойного автомобіля.  У суді встановлено уніфіковану систему контролю та управління доступом,   найсучасніше обладнання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя