Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бюджетні програми з оздоровлення та реабілітації в Запорізькій області виконано на 100%

6 грудня 2019 - 13:45

Стан виконання бюджетних програм соціального захисту населення розглянуто під час селекторної наради в облдержадміністрації. В обговоренні взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, начальники та спеціалісти управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій, міських рад міст обласного значення.

Мова  йшла про стан виконання бюджетних програм. Зокрема, «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях»; «Заходи з соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю» (забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, санаторно-курортним оздоровленням); «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу»; «Застосування постанови Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 №117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».

Заступник директора Департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва поінформувала присутніх про стан виконання цих бюджетних програм. Стосовно санаторно-курортного лікування постраждалих учасників Революції Гідності та учасників АТО за станом на 4 грудня 2019 укладено 177 угод на суму 1 млн 505 тис. грн, що становить 100%. Касові видатки дорівнюють 1 млн 365 тис. грн або 91% від виділених асигнувань. Вона звернула увагу на низький відсоток касових видатків на ці цілі в м. Бердянськ (65%), Мелітопольському районі (48%) та Приморському районі (50%).

За напрямом психологічної реабілітації цієї категорії громадян укладено 123 угоди на суму 812 тис. грн., що становить 100%.

З метою соціальної та професійної адаптації укладено 73 угоди на загальну суму 1 млн 28 тис. грн, що дорівнює 99% від загального розподілу коштів.

У рамках реалізації бюджетної програми для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації виділено бюджетні  асигнування в обсязі 70 млн 425 тис. гривень.

За підсумками селекторної наради прийнято рішення вжити додаткових заходів щодо стовідсоткового використання коштів, виділених за бюджетною програмою «Заходи з психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» і бюджетною програмою «Заходи з соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю». Також передбачено невідкладно розпочати роботу щодо попередньої оплати у розмірі 100 % загальної вартості за договорами про забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров