Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час новорічних та різдвяних свят запорізькі рятувальники працюватимуть у посиленому режимі

24 грудня 2019 - 09:39

З метою оперативного реагування на надзвичайні події та ситуації у період новорічних і різдвяних свят підрозділи ДСНС України переведені на посилений режим несення служби.

В області цілодобово на чергуванні перебуватимуть 290 чоловік особового складу та 90 одиниць техніки. Головне управління ДСНС у Запорізькій області готове забезпечити введення в бойові розрахунки резервної техніки та особового складу для виконання завдань за призначенням, а це додатково 301 рятувальник та 97 одиниць спеціальної та інженерної техніки, а також водолазні та піротехнічні розрахунки.

На період святкування Нового року та Різдва Христового  визначено склад, порядок дій і графіки чергування оперативних мобільних груп. Пожежна, інженерна і спеціальна техніка приведена у підвищену готовність, особовий склад закріплено за об’єктами святкування та затверджено графік їх чергування.

Крім цього, рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області спільно з представниками Національної поліції проводять профілактичні заходи по місцях продажу піротехнічних виробів у містах і районах області.

Фахівці ДСНС нагадують продавцям про безпечне зберігання, транспортування, використання  піротехніки. Представники правоохоронних органів, у свою чергу, перевіряють, чи є законною реалізація  продукції.

Окрім цього, для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу в місцях проведення масових заходів з нагоди  новорічних та різдвяних свят,  вручають пам'ятки з основними правилами пожежної безпеки та алгоритмом дій у екстрених випадках.

Фахівці ДСНС уже відвідали локації Новорічно-різдвяного фестивалю на площі Фестивальній в м. Запоріжжя, де об’єктивно оцінили стан пожежної безпеки  та надали відповідні рекомендації.

Під час профілактичної роботи рятувальники оглянули ятки на предмет дотримання протипожежних норм. З продавцями  поспілкувалися про основи пожежної безпеки, нагадавши, як діяти у разі пожежі, та надали інструкції з пожежної безпеки. Перехожим фахівці ДСНС вручили листівки з правилами безпеки під час святкування Нового року та Різдва.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн