Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок привітав із новосіллям 23 дітей-сиріт, які отримали власні соціальні квартири

26 грудня 2019 - 18:47

Сьогодні у Мелітополі голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок передав ключі від 23-х квартир дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Урочиста церемонія вручення ключів відбулась у приміщенні Мелітопольського центру надання адміністративних послуг. Участь у заході взяв народний депутат України Сергій Мінько, перший заступник голови ОДА Іван Федоров, представники міської влади, громадськість. 

Зазначимо, за ініціативи Президента України 22 квартири придбано за кошти субвенції з державного бюджету. Загальна вартість цих квартир складає близько 9,8 млн грн (вартість однієї квартири становить 444,6 тис. грн). Одна квартира придбана за рахунок обласного та міського бюджетів (245 000, 00 грн з міського бюджету та 200 000, 00 грн з обласного бюджету). 

Вітаючи присутніх, Віталій Туринок відзначив злагоджену роботу усіх гілок влади України та Запорізької області. 

– Мені приємно бути причетним та підтримати цю ініціативу. Сьогодні ми надаємо допомогу тим, хто цього дійсно потребує. Ми отримали майже 10 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету для придбання 22 квартир для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Спільними зусиллями міського бюджету Мелітополя та обласного бюджету ми придбали ще одну квартиру. Це свого роду новорічний подарунок, щоб ви, діти, пам’ятали, що дива існують. Хлопці та дівчата, вітаю з такою важливою та значущою подією. Головне, що ви маєте дах над головою, маєте можливість залишитись у Мелітополі, працювати, створювати сім’ї. Бажаю успіхів, натхнення, злагоди та добробуту, – зазначив Віталій Туринок. 

За інформацією Служби у справах дітей облдержадміністрації, з 2016 року в Мелітополі реалізується міська програма «Забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2016-2018 роки в м. Мелітополі». Програмою передбачена купівля квартир за умови співфінансування з обласного та міського бюджетів. З того часу придбано три квартири. Окрім цього, у грудні 2017 року за рахунок державної субвенції придбано 11 однокімнатних квартир на загальну суму понад 4,5 млн грн, у 2018 році – ще 19 однокімнатних квартир на суму понад 8 млн грн. Квартири є приватною власністю, на реалізацію квартир накладено заборону на 10 років. Таким чином, за три роки в місті Мелітополі придбано 56 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Іван Федоров наголосив, що робота у цьому напрямку з кожним роком стає все більш плідною. На наступний рік планується отримання близько 53 млн грн субвенції з державного бюджету. За ці кошти буде можливість забезпечити квартирами до 120 дітей-сиріт. Втім, на черзі у службах дітей ще знаходиться понад тисяча запорізьких дітей. Усі вони забезпечуються житлом у порядку пріоритетності і враховуються дві категорії: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Приміром, найбільша потреба у квартирах серед мешканців Запоріжжя та Мелітополя. 

Представники влади оглянули нові квартири та поспілкувались із їх новими власниками. 

– Новобудова знаходиться у центрі Мелітополя. Поряд є дитячий садок та школа, розвинена транспортна інфраструктура. У квартирах встановлені нові вікна та двері, автономне опалення, зроблено сучасний ремонт, є сантехніка та комунікації, облаштована ванна кімната. Від міської влади з нагоди новосілля хлопці та дівчата отримають подарунки – мікрохвильові печі, – розповів секретар Мелітопольської міської ради Роман Романов.

Власниця нової квартири Ганна Андрейченко не приховувала радості і не вірила такому великому подарунку. Дівчина дізналась про це на минулому тижні і була приємно шокована. Тепер для неї та її дитини починається нове життя. 

Також під час робочої поїздки Віталій Туринок та Іван Федоров відвідали новорічні локації Мелітополя. У центрі міста вони побували у сквері Дружби народів. Посадовці відзначили гарну підготовку міської влади до новорічно-різдвяних свят.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»