Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стабільність у регіоні – результат використання всіх можливостей

10 лютого 2009 - 15:30

За словами першого заступника голови ОДА Олександра Бережного, наша область - єдина з великих промислових регіонів, що повністю виконала завдання наповнення місцевого бюджету. Протягом січня поточного року до загального фонду бюджету області надійшло 169,7 млн. грн., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився майже на 9% або на 13,8 млн. грн. Як відомо, місцевий бюджет наповнюється в основному за рахунок податків з доходів фізичних осіб, тому відповідно першочергове завдання влади – зберегти робочі місця.

Нині облдержадміністрація працює над тим, щоб підтримати підприємства області, бо саме вони головним чином забезпечують населення роботою.

Один з таких прикладів - ситуація на Запорізькому електровозоремонтному заводі, якому держава в особі "Укрзалізниці" заборгувала близько 60 млн. грн. Через це підприємство не має можливості системно працювати. Олександр Бережний запевнив, що після втручання облдержадміністрації Міністерство транспорту та зв'язку повідомило листом, що борг буде виплачено протягом лютого-березня поточного року. Цього тижня завод має відновити роботу. Оптимістичні сподівання покладаються на стабілізацію роботи титано-магнієвого комбінату, де нещодавно призначено нового керівника. У той же час підприємства металургійного комплексу - «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», коксохімічний завод не тільки своєчасно виплачують заробітну плату, а й намагаються зберегти соціальний захист своїх працівників.

Серед позитивних моментів відзначено те, що за січень поточного року область не має заборгованості із соціальних виплат, також вчасно отримали зарплати працівники бюджетної сфери.

Досягненням виконавчої влади Олександр Бережний вважає своєчасні розрахунки області з енергетичним ринком, що дозволяє підприємствам безперебійно працювати. Але радикальне вирішення проблеми забезпечення енергоносіями пов'язане з запровадженням заходів з енергозбереження. Цю роботу започатковано, зокрема, у Гуляйпільському, Приазовському районах, де введено котельні, що працюють на соломі. На стадії реалізації проект, яким передбачено встановлення 180 вітряків.

Щодо цінової ситуації на продукти харчування у регіоні, Олександр Бережний висловив тверду впевненість, що в основі її стабілізації лежить розвиток внутрішнього ринку. У цьому плані рік почався позитивно по деяких показниках. Так, валове виробництво молока склало понад 106% по відношенню до січня 2008 року, яєць – 109%, поголів"я тваринництва за рахунок свиней і птиці зросло на 6%. Разом з цим обласна виконавча влада вживає і адміністративні засоби. - Ми включаємо всі свої можливості, щоб регулювати ціни на харчові продукти, - підкреслив посадовець. Одним з таких важелів є організація ярмарків за участю безпосередніх товаровиробників, які останнім часом проводяться у всіх містах та населених пунктах області по вихідних днях.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів