Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За рік понад 10 тисяч запорізьких родин отримали «пакунок малюка»

8 січня 2020 - 11:41

У вересні 2018 року Урядом була запроваджена ініціатива – одноразова допомога при народженні дитини «пакунок малюка». У так званий «бебі-бокс» входять 38 елементів, які є першочергово необхідними для мами та новонародженої дитини. З повним переліком можна ознайомитися тут.

Як повідомили у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, з моменту реалізації ініціативи та за станом на сьогодні в Запорізькій області батьки новонароджених уже отримали 16281 бебі-бокс, з них 10281 – за 2019 рік.

«Пакунок малюка» надається у пологових будинках державної та приватної форми власності. Такий пакунок можуть отримувати мати, батько новонародженої дитини, а також батьки-усиновителі та патронатні родини. Як зазначили в Департаменті, постачання цих наборів відбуваються регулярно та напряму до пологових будинків усіх районів. Не зареєстровано жодного випадку, коли новонароджений не отримав «пакунок малюка» у вставлений строк.

Надання «пакунка малюка» жодним чином не впливає на отримання грошової виплати при народженні дитини. Це окрема додаткова допомога кожній дитині, яка народилася, а також ніяк не впливає на обчислення сукупного доходу родини, якщо вона подає документи до органів соцзахисту.

Нагадаємо, що з нового року в Україні також запрацює пакет онлайн послуг «Е-малятко». Це 10 важливих послуг: державна реєстрація народження дитини, реєстрація місця проживання малюка, призначення державних виплат при народженні дитини, внесення відомостей про дитину до реєстру пацієнтів, внесення відомостей до реєстру платників податків, видача посвідчень батькам багатодітних сімей і призначення допомоги дітям, які виховуються в багатодітних родинах, інші важливі послуги. Скористатися ними можна в будь-який зручний для батьків час через інтернет.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман