Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі з нагоди відкриття III зимових Юнацьких Олімпійських ігор підняли прапори

9 січня 2020 - 14:52

З нагоди відкриття ІІІ зимових юнацьких Олімпійських ігор у Лозанні (Швейцарська Конфедерація) у запорізькому льодовому манежі «Метелиця» відбувся урочистий захід. Церемонія «Свято Олімпійського прапора» проводиться в усіх обласних центрах України, аби підтримати національну збірну.

Привітала учасників урочистостей начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

– Запорізька спортивна громадськість, починаючи з 2008 року, продовжує традицію Національного олімпійського комітету України – підіймає Державний прапор України та прапор Національного олімпійського комітету України на честь відкриття зимових Юнацьких зимових Олімпійських ігор. Тим самим підтримуємо наших спортсменів, бажаючи їм яскравого та успішного олімпійського 2020 року. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб і в нашому регіоні створювалась сучасна спортивна інфраструктура та всі необхідні умови для розвитку зимових видів спорту, – наголосила Наталія Власова.

Під час заходу за всебічну допомогу в розвитку олімпійського руху в 3апорізькій області подяками обласного відділення Національного олімпійського комітету України були нагороджені місцеві діячі.

Наостанок вихованці льодового манежу «Метелиця» продемонстрували присутнім показову гру в хокей з шайбою.

 В Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації нагадали, що ІІІ зимові юнацькі Олімпійські ігри триватимуть з 9 по 22 січня 2020 року. Змагання передбачені в таких видах спорту: біатлон, гірські лижі, лижне двоборство, лижні перегони, санний спорт, скелетон, сноубординг, стрибки на лижах з трампліна, фігурне катання, хокей, фрістайл, шорт-трек. Вперше Україна візьме участь у лижному фрістайлі та у змаганнях серед дівчат зі скелетону та стрибків на лижах з трампліна.

В іграх беруть участь 1880 спортсменів, з яких 940 юнаків та 940 дівчат. Україна представлена 39 спортсменами, які виступатимуть у 12 із 16 можливих зимових дисциплін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області