Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний штаб з протидії нелегальній торгівлі нафтопродуктами перевірив понад 300 автозаправних пунктів

10 січня 2020 - 13:33

Такі підсумки роботи штабу були озвучені на онлайн-нараді голови облдержадміністрації Віталія Туринка з  керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та її апарату. Участь у нараді взяли заступники голови ОДА Володимир Тарасенко, Андрій Антонов, Марина Кудерчук та керівниця апарату Зінаїда Бойко.

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов поінформував про результати роботи міжвідомчої робочої групи щодо вжиття заходів протидії нелегальному обігу пального.

– Боротьба із незаконною торгівлею нафтопродуктами та скрапленим газом, виведення нелегального бізнесу із тіні, притягнення до відповідальності осіб, відповідальних за порушення вимог чинного законодавства, є одним із нагальних питань як для Запорізької області, так і для України. Так, за оперативною інформацією, на сьогодні в області перевірено 306 заправок. З них 28 припинили свою діяльність (по восьми об’єктах установлено адміністративні правопорушення, по двох – кримінальне провадження). Крім цього, ще на 12 об’єктах демонтовано обладнання. З цих об’єктів вилучено 138,3 тонни палива на суму приблизно три мільйони гривень. Крім пального, також вилучено обладнання на суму орієнтовно один мільйон гривень. В області є 32 зачинених, сумнівних за зовнішніми ознаками АЗС/АЗГС, які неможливо перевірити,  – повідомив Андрій Антонов.

Посадовець повідомив, що за станом на початок року 67 суб’єктів господарювання придбали 332 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним. Податкові органи області перевірили ці об’єкти та виявили 117 порушень вимог законодавства.

Важливо відзначити, що ознаками нелегальних автозаправних станцій є: не надання фіскального чека; чек містить сумнівну інформацію; відсутній куточок споживача; АЗС розміщена близько до житлових будинків або адміністративних споруд; на АЗС відсутні засоби гасіння пожежі; сумнівне, небезпечне обладнання тощо.

Підсумовуючи розгляд питання, Віталій Туринок зазначив, що боротьба з нелегальною діяльністю автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у області продовжиться, поки всі АЗС не матимуть відповідних ліцензій.

– Створений штаб з протидії торгівлі нафтопродуктами  та скрапленим газом на автозаправках області регулярно проводить перевірки, навіть у святкові вихідні. До його складу входять представники всіх правоохоронних, контролюючих та інспекційних установ та організацій області. Вважаю діяльність таких нелегальних заправних станцій ганебним явищем для нашої області та країни. На сьогодні результати є і ми їх бачимо. Ми зробимо все можливе для того, щоб цього ганебного нелегального бізнесу не було. Підприємці повинні ставати на облік, отримувати ліцензії, працювати чесно або не працювати взагалі. Ніхто не має «кришувати» цей бізнес. Саме з цим ми і боремось. Наголошую, штаб працює виключно в рамках законодавства, тож однією з підстав для проведення позапланової перевірки є заяви громадян. Для цього в облдержадміністрації є гаряча лінія, – зазначив Віталій Туринок. 

Довідково.

Повідомити про роботу нелегальних автозаправок можна на гарячу лінію за телефоном 0-800-503-508 або за електронною адресою hotline@zoda.gov.ua.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області