Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр: 2020-й рік стане роком детінізації української економіки

11 січня 2020 - 10:57

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів селекторну нараду з керівниками обласних державних адміністрацій, темою якої стала боротьба з тіньовими ринками. На прямому зв’язку з Урядом перебував голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок разом із заступниками Андрієм Антоновим та Володимиром Тарасенком, керівницею апарату ОДА Зінаїдою Бойко, начальником ГУ НП в області Миколою Лушпієнком, прокурором області Володимиром Калюгою та представниками правоохоронних, контролюючих та інспекційних установ області.

– 2020-й рік стане роком детінізації української економіки. Ми вже почали з нелегальних АЗС, грального бізнесу. Додаємо у фокус облік деревини. Усі схеми будуть викриті й ліквідовані, а їхні учасники – притягнуті до відповідальності. За ініціативою Президента було розпочато широку кампанію з ліквідації тіньових схем торгівлі пальним. Всього здійснили 2200 перевірок органи ДФС, Нацполіції та СБУ. Перевірили інформацію щодо 1399 нелегальних АЗС. З них: 377 зупинили діяльність, 559 демонтовані, а 463 – оформили ліцензію. Українці купуватимуть пальне європейської якості виключно в ліцензованих нафтотрейдерів. Це один із пріоритетів нашого Уряду, – наголосив Олексій Гончарук.

За інформацією штабу з протидії торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправках, у Запорізькій області перевірено 306 заправок. З них 28 припинили свою діяльність (по восьми об’єктах установлено адміністративні правопорушення, по двох – кримінальне провадження). Крім цього, ще на 12 об’єктах демонтовано обладнання. З цих об’єктів вилучено 138,3 тонни палива на суму приблизно три мільйони гривень. Крім пального, також вилучено обладнання на суму орієнтовно один мільйон гривень. В області є 32 зачинених, сумнівних за зовнішніми ознаками АЗС/АЗГС, які неможливо перевірити. За станом на початок року 67 суб’єктів господарювання придбали 332 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним.

На селекторній нараді також мова йшла про результати протидії гральному бізнесу. У грудні 2019 року Уряд прийняв рішення щодо унеможливлення незаконної діяльності таких закладів. З того часу по всій країні було закрито понад 5300 нелегальних закладів. У Запорізькій області правоохоронними органами було виявлено 37 нелегальних гральних закладів. Окрім того, за результатами опрацювання 218 адрес встановлено, що незаконні гральні заклади добровільно припинили функціонування.

Віталій Туринок під час наради звернув увагу на проблеми, які виникли під час боротьби з нелегальним бізнесом в Запорізькій області.

– Робота з нелегальним бізнесом наразі складна, адже існує чимало питань щодо транспортування, зберігання вилученого майна тощо. Судові органи не завжди йдуть на зустріч, не ставляться з порозумінням у питаннях грального бізнесу, впевнений, така ситуація буде із нелегальним заправками, – наголосив Віталій Туринок.

У підсумку Олексій Гончарук доручив головам ОДА і Нацполіції продовжити боротьбу в цьому напрямку, зокрема вжити всіх заходів для недопущення реклами незаконного грального бізнесу та посилити заходи із запобігання переходу нелегального грального бізнесу в онлайн. Водночас Глава Уряду наголосив на посиленні боротьби з нелегальними АЗС. ДФС та СБУ мають продовжити перевірки, а місцева влада – активніше долучитися до процесу в рамках робочих груп.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»