Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вихованці Пологівського центру реабілітації вчилися кататися на ковзанах

14 січня 2020 - 15:04

У рамках Новорічно-різдвяного фестивалю вихованці Пологівського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей відвідали головну ковзанку області, що знаходиться на центральній площі міста Запоріжжя – Фестивальній.

Як зазначив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, такий подарунок для дітей вразливих категорій вдалося організувати за підтримки соціально активного бізнесу.

За інформацією Служби у справах дітей ОДА, благодійна акція на льодовій ковзанці біля головної обласної ялинки розпочалась із показового виступу юного фігуриста. Далі діти-вихованці Пологівського центру безкоштовно вчитися кататися на ковзанах за допомогою тренерів.

Як розповіла начальниця Служби Антоніна Матвєєва, в області функціонує п’ять центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, у яких цілодобово перебувають понад 260 дітей. Ці діти лишилися без батьківського піклування. У Пологівському центрі – 35 вихованців.

– Сьогодні нам вдалося подарувати льодові розваги 11 діткам, втім на цьому акція не закінчується. Поки працюватиме ковзанка, ми плануємо охопити якомога більше вихованців. Сьогодні усі діти мали можливість покататися на ковзанах і отримати подарунки. Окрім цього, по закінченню льодових розваг діти відвідають кіноконцертний зал ім. Довженка та переглянуть фільм, – зазначила Антоніна Матвєєва.

Служба у справах дітей облдержадміністрації продовжує співпрацю із громадськими організаціями та благодійними фондами, які працюють в інтересах дітей.

Зокрема, багаторічним партнером Служби є Благодійний фонд «Вірити, Надіятися, Любити». З кінця грудня 2019 спільно із волонтерами американської місії «Hope For Orphans» та молоддю з Республіки Білорусь організовано проведення зимового табору «Різдвяні зустрічі» для вихованців комунальних закладів області. Так, участь у благодійній акції взяли вихованці Запорізького, Мелітопольського, Мирненського обласних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та Гуляйпільської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Завдяки небайдужим людям в дні зимових канікул усі діти були охоплені змістовним дозвіллям: брали участь у майстер-класах, вікторинах, конкурсах, культурно-розважальних програмах, святкових заходах тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств