Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання перерахунку коштів державної бюджетної субсидії фермерським господарствам на контролі обласної влади

15 січня 2020 - 09:43

Під головуванням директора Департаменту АПК облдержадміністрації Андрія Полякова відбулася нарада, в ході якої були обговорені питання отримання фермерськими господарствами регіону фінансової підтримки з державного бюджету України у 2019 році. 

За даними Департаменту, минулого року на розгляд Регіональної комісії Запорізького відділення Укрдержфонду від претендентів на отримання фінансової підтримки надійшло 54 заявки. Переможцями визначили 39 фермерських господарств на загальну суму 13 447 500 грн. З ними укладено 39 договорів про надання фінансової підтримки на поворотній основі. З 35 фермерськими господарствами – договори застави,  4 фермерських господарства відмовились від їх укладання.

У зв’язку з недофінансуванням Спеціального фонду Державного бюджету одне фермерське господарство не отримало кошти фінансової підтримки. Також у зв’язку з відмовою оформлення договорів застави 4 фермерським господарствам кошти не були перераховані.

Зазначимо, що Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки, встановлено, що Мінекономіки до 20 числа поточного місяця погоджує розподіл бюджетних коштів, передбачених для фінансової підтримки за відповідним напрямом та перераховує їх до Укрдержфонду у межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань. А Укрдержфонд протягом п’яти робочих днів з дати отримання коштів від Мінекономіки перераховує їх на поточні рахунки фермерських господарств. 

Через проблеми, які виникають під час реалізації цього алгоритму, фермерські господарства не завжди отримують кошти бюджетної субсидії. Обласна влада не має достатніх повноважень для розв'язання цього проблемного питання, тому було вирішено актуалізувати цю тему у ході чергового Національного селектора під головуванням Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни