Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від швидкості реагування влади залежить ефективність роботи

13 лютого 2009 - 13:29

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний, заступники голови ОДА Олександр Сін і Микола Фролов провели селекторну нараду з актуальних питань життєдіяльності та розвитку територій за участю керівників районних виконавчих органів влади.

Спілкування з керівниками регіонів у селекторному режимі відтепер буде проводитись щоп'ятниці. Селекторні наради запроваджені з метою оптимізації співпраці місцевих органів державної влади за умов економії бюджетних коштів.

- Таким чином зможемо реагувати на виклики часу більш швидко, а значить працювати на позитив, - зазначив О. Бережний, відкриваючи нараду.

Про цінову ситуацію в регіоні повідомив заступник голови ОДА О. Сін. Як позитивний результат роботи всіх гілок влади посадовець відзначив той факт, що наша область у лютому не входить у п'ятірку регіонів, де найвищий рівень інфляції. Зниженню цін на продовольчі товари сприяли організовані у п'яти містах області ярмарки. Пройдуть вони і завтра у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську, Токмаку та Енергодарі. Про їх підготовку прозвітували на селекторі міські голови та голови РДА.

Проблеми гуманітарної сфери порушив заступник глави області Микола Фролов. У лютому всі соціальні виплати в регіоні будуть здійснені у повному обсязі. Щоб позитивна динаміка збереглася і надалі, слід, за словами М. Фролова, тримати під контролем питання погашення боргів із заробітної плати, пенсій, звернути увагу на взаємодію банків і управлінь Пенсійного фонду, вивчити роботу центрів зайнятості, які не повинні діяти кожен на свій розсуд, а чітко дотримуватись норм законів і вести роз'яснювальну роботу серед населення.

Проаналізували учасники наради і стан розрахунків населення, бюджетних організацій, підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий газ з початку року. Сьогодні тут більше проблем, ніж було, скажімо, ще на кінець минулого року. Якщо відсоток розрахунків населення виріс до 76%, то бюджетних організацій впав до 6%. Плачевна ситуація у Токмаку, Якимівському, Новомиколаївському районах.

Олександр Сін доручив головному фінансовому управлінню, головному управлінню промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації разом з керівниками зазначених територій негайно вирішити проблеми, адже «Облгаз» погрожує, наприклад, Токмак вже сьогодні відключити від теплопостачання.

Не оминули увагою під час наради і питання підготовки до весняно-польових робіт та розрахунків за оренду земельних паїв. В середньому про завершення розрахунків на сьогодні прозвітували 98% сільгоспвиробників.

Погодні умови поки що сприяють росту та розвитку озимих. 92 - 94% сільгосптехніки вже готова вийти в поле. Проблемою залишається придбання аграріями дизельного палива та бензину.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів