Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальна стабільність можлива за умови злагодженої роботи

17 лютого 2009 - 16:03

Про ситуацію у соціальній сфері регіону поінформував журналістів під час брифінгу заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

За словами посадовця, заробітну плату працівники бюджетної сфери у січні отримали вчасно. Так буде і в лютому.

Заборгованість із заробітної плати існує лише у реальному секторі економіки. Найбільшими боржниками залишаються запорізькі заводи «Радіоприлад», «Кремнійполімер», а також бердянський завод «Скловолокно». Оскільки ці підприємства є державної форми власності, то й проблеми їхні можна вирішити лише на урядовому рівні. Облдержадміністрація неодноразово надавала свої пропозиції і готова надалі відстоювати інтереси трудових колективів у Києві.

Ситуація на ринку праці контрольована, масових звільнень на підприємствах регіону не спостерігається. Хоча викликає занепокоєння той факт, що третина від працевлаштованого населення області або трудиться неповний робочий день, або знаходиться у вимушених відпустках. У скрутному становищі зараз перебувають люди, яких звільнили за статтями, що не передбачають матеріальної компенсації по безробіттю.

Микола Фролов повідомив, що відновили свою роботу загальноосвітні заклади, які не працювали через карантин, спричинений швидким поширенням респіраторних захворювань. Тепер більшості учням доведеться вчитися по суботах, щоб наздогнати прогаяне і освоїти шкільну програму у повному обсязі.

Найбільше доведеться напружитись учням випускних класів, адже вони багато пропустили, а тестування для бажаючих продовжити навчання у вузах ніхто не відміняв.

За словами заступника керівника регіону вже визначені заклади, в яких проходитиме тестування, відпрацьовані організаційні механізми.

Щодо забезпечення медичних установ ліками, і в першу чергу інсуліном, Микола Фролов запевнив, що до ІІІ кварталу включно кошти для придбання препарату область має.

Позитивна тенденція, за словами посадовця, спостерігається на всьому фармацевтичному ринку області – ціни на ліки не тільки зупинили своє зростання, а й почали знижуватись. Це – результат дії Меморандуму, який було підписано між обласною державною адміністрацією, обласною радою та постачальниками лікарських засобів.

- Нині як ніколи потрібна злагоджена робота всіх владних структур, бізнесу, і тоді вдасться забезпечити, наскільки це можливо в умовах кризи, соціальну стабільність в області, - висловив переконання Микола Фролов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України