Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія регіонального розвитку в умовах кризи змін не потребує

18 лютого 2009 - 14:54

На цьому наголосив заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін на форумі «Впровадження регіональної Стратегії розвитку Запорізької області: використання найкращого українського та міжнародного досвіду», який проходить у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Як відомо, у червні 2008 року було ухвалено Стратегію регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року, до розробки якої була широко залучена громадськість. Запоріжці самі визначили три основні пріоритети розвитку краю: екологію, культуру і туризм, а також інновації та інвестиції в промисловість та сільське господарство. До кожного напрямку розроблено десятки проектів. У вересні минулого року представники влади, бізнесу, наукових кіл і громади обрали 30 з них як першочергові. І вже з жовтня почалася їх реалізація.

Однак життя внесло свої корективи – світова фінансова криза позначилася на економічних процесах і нашої області. Вже у листопаді стало зрозуміло, що ситуація з фінансуванням визначених проектів з обласного бюджету суттєво змінюється не на краще. Змінились відповідно і завдання органів виконавчої влади.

- Тепер вони мають бути спрямовані на розвиток тих секторів економіки, які сприятимуть подоланню фінансових проблем регіону, зробивши його більш міцним і конкурентоздатним, - зазначив Олександр Сін у вступному слові до учасників форуму.

Ці напрямки роботи в регіональній стратегії чітко зазначені, а значить, за словами керівництва області, перегляду не потребують, лише вдосконалення. Скажімо, варто удосконалити концепцію розвитку приморських територій, підтримки місцевого товаровиробника.

- Ми повинні не просто "відбиватись" від кризи, а готувати регіон до того, як будемо жити після кризи. Тому розроблені інфраструктурні проекти сьогодні, як ніколи, доречні, - наголосив О. Сін.

У роботі форуму взяли участь представники канадської сторони проекту партнерства Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток», працівники міністерства регіонального розвитку та будівництва України, делегація Закарпатської обласної ради, заступник голови Запорізької обласної ради Леонід Анісімов та міський голова Запоріжжя Євген Карташов, бізнесмени, члени громадських організацій, вчені запорізьких вузів.

Учасники зібрання поділилися міжнародним та українським досвідом впровадження регіональних та локальних стратегій розвитку в кризових умовах.

Результати роботи обласної влади були позитивно відзначені авторитетною міжнародною інституцією – Канадською агенцією міжнародного розвитку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях