Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі стартував традиційний міжнародний турнір з греко-римської боротьби

24 січня 2020 - 14:28

У Запоріжжі урочисто відкрито XXV міжнародний турнір з греко-римської боротьби пам’яті майстра спорту СРСР Євгенія Трухіна, який для міста вже став традиційним. Він проходить у ПС «Юність». В змаганнях беруть участь спортсмени з Вірменії, Білорусі, Ізраїлю, Латвії, Литви, Молдови, Польщі, Туреччини, України. Загалом понад 250 учасників.

На церемонії відкриття турніру були присутні керівники спортивних організацій області та міста, члени сім'ї Євгенія Трухіна, прославлені спортивні ветерани, представники обласної влади.

Учасників турніру привітала начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

− Я щиро вітаю учасників XXV Міжнародного турніру з греко-римської боротьби серед юніорів. Проведення турніру – це данина пам’яті славетним борцям та борцівським традиціям нашого Запорізького краю, великим досягненням та розвитку греко-римської боротьби в області. Дуже приємно, що з кожним роком турнір пам’яті Євгена Трухіна привертає все більшу увагу провідних спортсменів із різних країн світу, що свідчить про популярність цих змагань. Впевнена, ці змагання подарують незабутні враження від боротьби, відкриють імена майбутніх чемпіонів та сприятимуть подальшій популяризації цього виду спорту в Україні, − звернулася до присутніх Наталія Власова.

Як повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, турнір пам'яті майстра спорту СРСР Євгенія Трухіна проводиться з 1996 року. Ініціатива проведення турніру належить близьким друзям Євгенія і його тренерові, почесному майстрові спорту СРСР, заслуженому тренеру України, заслуженому працівнику фізичної культури та спорту України Лаврентію Майламяну.

Євгеній Трухін — неодноразовий призер республіканських турнірів з греко-римської боротьби, майстер спорту СРСР. Народився 24 січня 1955 р. в смт Кушугум Запорізької області. Почав займатися боротьбою у 1972 р. в ШВСМ. У 1995 році Євгеній Трухін трагічно загинув в автокатастрофі.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств