Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання фінансування та функціонування бюджетних закладів – на контролі обласної влади

28 січня 2020 - 14:17

 

На актуальні питання, які останнім часом висвітлювали запорізькі ЗМІ, сьогодні під час брифінгу відповів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров. Зокрема, він надав коментарі щодо скорочення видатків на преміювання працівників підпорядкованих установ та закладів, а також функціонування Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва та обласного краєзнавчого музею. 

- Наприкінці 2019 року одна з лікарень Запорізької області не мала змоги виплатити заробітну плату працівникам. Це обумовлено тим, що в першому півріччі 2019 року працівникам було виплачено видатки на стимулювання, надбавки за інтенсивність праці тощо. Тому задля раціонального використання коштів у поточному році було направлено лист до установ, підпорядкованих облдержадміністрації, щодо скорочення видатків на преміювання працівників, − зазначив Іван Федоров. 

Загалом, за словами Івана Федорова, у порівнянні з 2019 роком у поточному році видатки на заробітну плату в закладах, які підпорядковані обласній державній адміністрації, збільшилися. 

Також він наголосив на тому, що до 1 квітня поточного року повинен завершитися процес перетворення всіх медичних закладів області на комунальні неприбуткові установи, а задля отримання фінансування у медичних закладів області не повинно бути кредиторської заборгованості.

Не оминули увагою під час брифінгу і функціонування запорізьких закладів освіти та культури.

Зокрема, Іван Федоров повідомив, що на минулій сесії обласної ради було обговорено питання об’єднання Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва та Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки. Проте зважаючи на те, що бібліотека для юнацтва є потужним культурно-освітнім центром у м. Запоріжжя (минулого року її відвідали понад 42 тис. осіб), облдержадміністрація звернулася до міської влади з проханням розглянути можливість її прийняття до комунальної власності територіальної громади Запоріжжя.

Що стосується перевірок пожежної безпеки у бюджетних закладах області, Іван Федоров підкреслив, що це системна робота, яка потребує координації зусиль органів влади та перевіряючих органів, а також необхідного фінансування. 

− За результатами проведення перевірок у бюджетних закладах Головним управлінням державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області складено відповідні приписи. Зокрема, такі питання постали й перед Запорізьким обласним краєзнавчим музеєм. Значна частина порушень була усунена закладом самотужки, але деякі заходи потребують додаткових коштів, − зауважив Іван Федоров.

За його словами, це питання обласна влада тримає на контролі. Тому на сесію обласної ради планується винести проєкт рішення  щодо фінансування комунальних закладів, у т.ч. обласного краєзнавчого музею. 

− Ми намагаємося одразу реагувати на проблеми й виконувати усі вимоги для уникнення закриття закладів освіти та культури Запорізької області, − підсумував Іван Федоров.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий