Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Продовжуються консультації зі створення перспективних планів формування громад

28 січня 2020 - 13:50

У Міністерстві розвитку громад та територій України відбулися додаткові консультації зі створення перспективних планів формування громад Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської та Харківської областей. У заходах взяли участь представники ОДА, місцевого самоврядування, профільних асоціацій та народні депутати.

- Обладміністраціям треба приймати остаточні рішення з урахуванням консультацій в міністерстві та дискусій на місяцях, що тривали останні місяці. Ми сподіваємося, що ОДА прийматимуть виважені рішення, які ґрунтуватимуться в першу чергу на перспективах розвитку громад і територій. Варто, передусім, думати про здатність майбутніх громад створювати гідні умови для життя людей, а не лише про бажання чи небажання громад об’єднуватися в запропонованих форматах, — зазначив під час консультацій заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

У Запорізькій області наразі площа територій ОТГ становить майже 80% від загальної площі території області. На сьогодні в регіоні вже створено 61 ОТГ. Громади активно працюють у напрямку покращення якості соціальних послуг.

Питання створення перспективного плану формування громад широко обговорюється з представниками місцевого самоврядування, ОТГ, громадськості.

Довідково.

20 грудня 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом.

 

За матеріалами Міністерства розвитку громад та територій України

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області