Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Тепла зима змушує аграріїв вживати особливих заходів для збереження посівів

29 січня 2020 - 12:33

На території області зберігається аномально тепла з незначними опадами погода. Максимальна температура повітря у денні години підвищувалась до 5-8 градусів тепла, мінімальна температура повітря у найбільш холодні ночі знижувалась до 3-7 градусів морозу. Слабкі опади у вигляді дощу та мокрого снігу спостерігалися лише в окремі дні. Таким чином погодно-кліматичні умови, що склалися на території області, позитивно впливають на стан перезимівлі, але сприяють розвитку шкідливих об’єктів на озимих культурах.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, у зв’язку з цим відмічається подальший розвиток і розселення мишоподібних гризунів на посівах озимих зернових та ріпаку, багаторічних травах. Їх заселеність гризунами у північно-східних районах становить від 25 до 70 % площ, у південних та центральних – 60-100 % з чисельністю 3-5 жилих колоній на гектарі. У багаторічних травах обліковували по 4-6 жилих колоній на гектарі. Найбільшу чисельність гризунів – 4-8 кол./га виявлено в місцях їх резервацій: на узбіччях доріг, лісосмугах, неораних землях. 

У зв’язку з цим аграрії провели захисні заходи проти мишоподібних гризунів, у тому числі із застосуванням біологічних методів боротьби, на посівах озимих культур на площі 101,1 тис. га, зокрема на озимих зернових – 54,2 тис. га, ріпаку – 36,4, багаторічних травах – 4,4 тис. га та інших –  на площі 17,1 тис. га.
Як зазначили фахівці, на сьогодні сніговий покрив на полях із зимуючими культурами відсутній. Озимі культури знаходяться у стані зимового спокою.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області