Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізьких підприємствах майже вдвічі скорочено борги з виплати заробітної плати

29 січня 2020 - 15:34

Про проведену роботу щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення області у 2019 році йшла мова під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати. Захід провела заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Разуваєва за участю представників відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області, Пенсійного фонду, керівників територій та підприємств регіону.

На підприємствах-боржниках із заробітної плати у 2019 році виплачено заборговану заробітну плату в сумі 169,4 млн грн. Завдяки вжитим заходам заборгованість із заробітної плати впродовж минулого року зменшилась на 90,3 млн грн або на 47,4% у порівнянні з початком року, і за станом на 01.01.2020 склала 100 млн грн. Насамперед, це зумовлено погашенням заборгованості в 22 структурних підрозділах ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Найбільші борги накопичені на підприємствах приватної форми власності, де їх сума склала 51 млн грн або 51% від загальної суми заборгованості в області. 

На 20 підприємствах державного сектору економіки борги із заробітної плати сягнули 41,9 млн грн (41,9 % від загальної суми заборгованості по області).

На підприємствах комунальної власності сума заборгованості склала 7,2 млн грн або 7,2% від загальної суми заборгованості  (КП «Облводоканал» Запорізької обласної ради – 3,4 млн грн, КП «Підприємство комунальної власності» Енергодарської міської ради – 3,8 млн грн).

Заборгованість з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах протягом 2019 року зменшилась на 97,3 млн грн, що на 69% менше, і становить 43,7 млн грн.

Забезпечення своєчасності виплати заробітної плати та погашення заборгованості з неї, а також додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати залишається пріоритетним напрямом діяльності комісії й у 2020 році.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 781-го дня війни

Другий день поспіль рашисти травмують мирних мешканців прифронтового Гуляйполя