Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізькому музеї відкрилась ретро-виставка модних речей

3 лютого 2020 - 14:23

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації відкрилася нова виставка «Мода зі старого комода».

Експонати ретро-виставки презентують моду, традиційну для нашого міста на початку та в середині ХХ сторіччя. Це речі, які зберігалися в сімейних комодах - одяг і аксесуари, книги, модні журнали. Під час відкриття виставки актори представляли модні в кінці 20-х – на початку 30-х років минулого століття костюми.

Начальник відділу історії краю Запорізького обласного краєзнавчого музею Зоя Попандопуло зазначила, що модні речі – також свідки нашого минулого, інколи вони розповідають драматичні історії. Наприклад, чоловічий лляний костюм, пошитий у 20-ті роки минулого століття, нейлонова сорочка, що була мрією чоловіків в 60-і роки. В експозиції представлені речі, пошиті на Гуляйпільській і Запорізькій фабриках. Багато експонатів надала запоріжанка Лариса Старун.

Організатори виставки та перші відвідувачі ділилися спогадами про недавні часи, коли школярок відсилали додому перевдягатися через капронові панчохи (40-30 років тому до школи дозволялося вдягати лише бавовняні), туфлі на підборах чи модну сукню замість форми.

На виставці представлено понад 200 експонатів: сукні, пальта, муфти, парасолі, віяла, спеціальна валіза для капелюшків, взуття, прикраси, сумочки, дитячий одяг. Особливу увагу привертають весільні сукні. Є навіть парфуми в оригінальних флаконах.

Експозиція буде працювати до кінця лютого. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області