Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Духовий оркестр з Мелітополя – переможець обласного фестивалю інструментальної музики

3 лютого 2020 - 15:15

Вихідними у Палаці культури «Орбіта» відбувся обласний фестиваль-конкурс інструментальної музики «Музична веселка». Його незмінними організаторами виступають Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді.

Учасників фестивалю та керівників творчих колективів привітав тимчасово виконувач обов’язків директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук. Він зазначив, що у Запорізькій області сповна реалізується право дітей та молоді на позашкільну освіту і культурний розвиток, забезпечується доступність позашкільної освіти для дітей, які проживають у об’єднаних територіальних громадах. Окрім цього, здобувачі освіти мають можливість розвивати свій талант і це надихає їх на успіх.

На фестивалі були представлені різноманітні музичні жанри та стилі: струнні інструменти, клавішні, мідні та дерев’яні духові музичні інструменти, ударні тощо. Особливе захоплення викликали у юних глядачів виступи вокально-інструментальних ансамблів закладів позашкільної освіти області.

На високому рівні концертні номери представили творчі колективи з Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району м. Запоріжжя, Центру творчості дітей та юнацтва Олександрівського району м. Запоріжжя, Запорізького обласного центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді, Навчально-виховного комплексу «Джерело» Оріхівського району, Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум», Будинку дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Запоріжжя, Ліцею № 9 м. Мелітополя, Михайлівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія ім. Героя Радянського Союзу І.А. Найдьонова», Палацу дитячої та юнацької творчості Мелітопольської міської ради, Верхньотокмацького опорного закладу загальної середньої освіти Чернігівського району, Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії, Приморського центру дитячої та юнацької творчості та інші.

За результатами рішення журі в конкурсі визначились переможці, яких було нагороджено дипломами. Так, за І місце було нагороджено 23 колективи, за II місце дев’ять колективів та за III місце три колективи.

Гран-прі фестивалю-конкурсу «Музична веселка» отримав Зразковий художній колектив духовий оркестр Мелітопольського палацу дитячої та юнацької творчості, який виконав попурі з кінофільмів в аранжуванні М. Віятика.

Конкурс проводився з метою пошуку та підтримки здібних, обдарованих та талановитих дітей і молоді, громадянського і патріотичного виховання дітей, збереження культурної спадщини в Україні, залучення учнівської молоді до кращих традицій національного мистецтва, подальшого розвитку і підтримки талановитих художніх колективів та окремих виконавців. 

Довідково.

За інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, закладами позашкільної освіти Запорізької області забезпечується високий рівень охоплення дітей та молоді масовими заходами. У 2019 році закладами позашкільної освіти області було проведено 3475 заходів, у тому числі 932 – за кошти бюджету. У цих заходах взяли участь 360782 дітей.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств