Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Якісна діагностика – шлях до профілактики здоров'я

27 лютого 2009 - 13:29

Про підвищення рівня медичної допомоги населенню області говорили медики на засіданні розширеної колегії управління охорони здоров'я облдержадміністрації, присвяченому підбиттю підсумків роботи галузі у 2008 році.

Порівняно з 2007 роком у 2008 видатки на охорону здоров'я в цілому по області збільшились на 33,7 %. У 2,2 раза збільшено фінансування регіональних програм, що стосуються медицини. З а рахунок централізованих поставок М іністерства охорони здоров'я України лікувально-профілактичні установи області отримали високовартісне медичне обладнання на суму понад 2 мільйони гривень. Вперше за рахунок обласного бюджету придбано для центральних районних лікарень 6 флюорографів з цифровою обробкою зображення, 4 апарат и УЗД, лапароскопічне обладнання, апарати штучної вентиляції легенів тощо.

За рахунок місцевих бюджетів придбано 10 автомобілів санітарного автотранспорту для центральних районних та дільничних лікарень, сільських лікарських амбулаторій.

Активізувалас я робота щодо впровадження інституту сімейного лікаря. В першу чергу це стосується Приморського, Гуляйпільського, Токмацького та Василівського районів. Практично повністю первинна ланка охорони здоров'я переведена на засади сімейної медицини у Веселівському, Запорізькому, Михайлівському та Оріхівському районах.

Протягом 2008 року на 3% зменшився показник захворюваності серед дітей. Радує медиків той факт, що за статистикою зменшилась і захворюваність запоріжців на злоякісні новоутворення. Загальна інфекційна та паразитарна захворюваність в області протягом останніх п'яти років набула тенденці ї до зниження. За словами спеціалістів, це переконливий доказ того, що профілактичні огляди нині проводяться далеко не формально, діагностика стала більш якісною. Підкреслювалося, що цю динаміку необхідно зберегти і в подальшому. Діагностування будь-яких хвороб має стати доступним і якісним.

У 2009 році управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації планує головну увагу приділити поліпшенню укомплектованості лікувально-профілактичних закладів кваліфікованими медичними кадрами, насамперед, закладів первинної медико-санітарної допомоги, зміцненню матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я області та впровадженню сучасних технологій діагностики, лікування і профілактики захворювань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність