Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У громадах запроваджується програмний комплекс «Соціальна громада»

5 лютого 2020 - 15:35

Цього року по всій Україні планується запустити фронт-офіси, у яких можна подати документи для оформлення соціальних виплат. Міністерство соціальної політики поширює пілотний проєкт “Соціальна громада” на всю Україну. Цей програмний комплекс дозволить опрацьовувати документи в електронному вигляді, що дозволить скоротити час прийняття рішення вдвічі швидше. Про це заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

У 2019 році Міністерство соціальної політики України проводило тестування пілотного проєкту у близько 40 ОТГ, зокрема у чотирьох ОТГ Запорізької області.

За час тестування проєкту система довела свою ефективність і показала, що комп’ютерна програма «соціальна громада», яка забезпечує електронний обмін даними, набагато спрощує і пришвидшує обмін та опрацювання інформації.

Суть фронт-офісу полягає у територіальній доступності до людини. У перспективі такі послуги будуть надаватися в кожній об’єднаній територіальній громаді. На розвиток фронт-офісів в регіонах у 2020 році передбачено 150 млн грн.

Станом на сьогодні, в Запорізькій області вже створено 61 громаду. Наразі площа територій об’єднаних територіальних громад становить майже 72,6 % від загальної площі території регіону. В області функціонує 42 ЦНАПи, 16 з яких створені в ОТГ.

У рамках проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який реалізується Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку, здійснюється технічна підтримка 24 об’єднаних територіальних громад. Впроваджується в дослідно-промислову експлуатацію програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», в якому вже працюють Берестівська, Веселівська, Комиш-Зорянська та Смирновська ОТГ. Інші громади опрацьовують організаційні та технічні питання підключення.

З покроковою інструкцією, як приєднатись до «Соціальної громади» можна ознайомитись тут.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни