Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уряд збільшив виплати на прийомних дітей

6 лютого 2020 - 08:27

Міністерство соціальної політики реалізує стратегію деінституалізації, яка має скоротити кількість дітей-сиріт в інтернатах і спрямована на підтримку сім’ї, створення умов для виховання дітей у сім’ї або середовищі, максимально наближеному до сімейного. Однією із вагомих складових діяльності у цьому напрямку є посилення фінансової підтримки інтересів сімей з дітьми. Про це заявила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

− Наша мета − щоб кожна дитина виховувалась у сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних. Уже з 2020 року збільшено виплати на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях і в сім’ях патронатних вихователів з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів. В абсолютних цифрах це збільшення виплат мінімум на 1100 грн на місяць. У випадках стосовно дітей з інвалідністю збільшення відбулось із 2 до 3,5 прожиткових мінімумів, що дорівнює майже 3 тисяч грн на місяць, – підкреслила Юлія Соколовська.

У 2020 році Уряд збільшив також розмір грошового забезпечення батькам-вихователям та прийомним батькам із 70% до 100% від прожиткового мінімуму. У грошовому еквіваленті це додатково 630 грн на місяць.

Також значна увага приділяється програмам забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа.

− Зокрема, у минулому році завдяки спільним зусиллям Уряду і місцевої влади ми закупили майже вдвічі більше житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Якщо у 2018 році було придбано 829 квартир, то у 2019 році нам вдалося цей показник збільшити до 1971 квартири, – відзначила Міністр. 

За даними Служби у справах дітей облдержадміністрації, на сьогодні у Запорізькій області нову родину знайшли понад 3200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2019 році створено шість дитячих будинків сімейного типу та сім прийомних сімей.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни